SEGRE

POLÍTICA

Òmnium insta a doblar les quotes per evitar l'asfíxia financera de Madrid

Demana un “esforç excepcional” davant d’una situació que també ho és || L’ANC demana que la participació en l’1-O sigui irrellevant per acceptar el resultat

El conseller Turull, en foto d’arxiu.

El conseller Turull, en foto d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va enviar una carta aquest dimecres als socis demanant-los només aquest any una aportació excepcional que dupliqui la quota anual per assumir l’intent de l’Estat d’“ofegar financerament amb dos multes polítiques de 330.000 euros” l’entitat. Al fullet que s’adjunta a la missiva, reclama als socis un “esforç excepcional” davant d’una situació que considera excepcional i el repte de Catalunya més important dels últims segles.

Amb 67.963 socis a tot el món, segons recull la pàgina web, l’entitat ofereix diferents quotes per a menors de trenta anys i també per a persones individuals, famílies i empreses que van des dels tres fins als vuit euros al mes.

Segons Cuixart, el compromís de milers de catalans els ha permès arribar fins aquí, i demana no defallir ara: “Necessitem més força que mai. Per afrontar els mesos que vindran, et demanem fer una aportació excepcional que dupliqui la quota anual (només aquest 2017)”.

Assegura que l’Estat intenta ofegar Catalunya amb dos multes polítiques de 330.000 euros

El president de l’entitat assegura que necessita el suport econòmic dels socis perquè això també els permetrà “la independència en relació amb algun banc o una altra entitat privada o pública”. Va recordar que el 82% dels ingressos d’Òmnium procedeixen de les quotes dels socis i que els comptes estan auditats i són públics perquè no tenen “res a amagar”.

Per la seua banda, l’ANC va demanar als partits independentistes un consens polític previ perquè la independència tiri endavant si obté al referèndum “més vots favorables que vots contraris sigui quin sigui el percentatge de participació registrat”, davant de la possibilitat d’un boicot.

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, va advertir aquest dimecres el president del Govern, Mariano Rajoy, que cap “ofertassa” en forma de finançament i inversions per a Catalunya podrà frenar el referèndum sobre la independència programat per a l’1 d’octubre.

El PP admet que hi hagi “nacions sense Estat” però no a Espanya La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va assegurar que poden existir “nacions sense Estat”, però va recalcar que a Espanya “l’única nació és l’espanyola”. Segons ella, a la Constitució van quedar recollides les “diferències culturals o lingüístiques” amb el reconeixement de les nacionalitats. Així mateix, va assegurar que el PP és un partit “revolucionari” en “determinades coses que es poden fer”. Al seu torn, el president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, va sol·licitar aquest dimecres una reunió amb el president, Carles Puigdemont, per demanar-li que doni l’ordre de no tramitar la llei de referèndum, i el president del Govern, Mariano Rajoy, va demanar que “els catalans amb sentit comú” aïllin els radicals que condicionen el Govern, amb referència a la CUP.

tracking