SEGRE

CONFLICTE LABORAL

La Guàrdia Civil reforçarà la seguretat al Prat per frenar l’impacte de la vaga

Els treballadors d’Eulen voten demà la proposta de la Generalitat || De la Serna afirma que la Guàrdia Civil serà present en els arcs de seguretat, els escàners i en funcions directives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil reforçarà la seua presència en els controls de passatgers de l’aeroport del Prat davant de la vaga indefinida convocada dilluns pels treballadors d’Eulen, que demà tornaran a votar si accepten la proposta d’augment salarial de la Generalitat i desactiven les aturades.

L’anunci el va fer ahir el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a Barcelona, on es va desplaçar per presidir el comitè de crisi creat per abordar aquest conflicte i reunir-se després amb diversos consellers de la Generalitat i amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Si els treballadors rebutgen la proposta del Govern dilluns començaria la vaga indefinida

Bassa veu insòlit que el comitè d’empresa votés opcions no proposades per la mediació

El ministre va explicar que el comitè de crisi ha decidit iniciar els preparatius perquè un nombre “significatiu” d’agents de la Guàrdia Civil s’incorporin a “les línies de control” de l’aeròdrom barceloní per garantir l’ordre i la seguretat d’aquesta instal·lació, tenint en compte l’estat d’alerta terrorista en el qual es troba el país.

Encara que de la Serna no va xifrar el nombre d’efectius addicionals que serà necessari desplegar a l’aeroport barceloní, on la Guàrdia Civil ja és present, el ministre va apuntar que els agents seran presents tant en els arcs de seguretat com als escàners i que assumiran funcions executives. El Govern també va reunir el seu gabinet de crisi, del qual formen part els consellers de Presidència, Jordi Turull; de Treball, Dolors Bassa; de Territori, Josep Rull, i el d’Interior, Joaquim Forn, a banda del director general de Turisme.

La Generalitat va oferir al Govern central reforçar el cos dels Mossos d’Esquadra en el conflicte per “evitar més incomoditats” als usuaris i va instar el comitè de vaga a convocar una altra assemblea en la qual es voti “immediatament” i de forma exclusiva la seua proposta de mediació, que va ser rebutjada abans-d’ahir pels treballadors, que es van pronunciar sobre quatre opcions d’increment salarial.

En aquest context, el comitè de vaga d’Eulen es va reunir ahir d’urgència i va decidir convocar per demà una nova assemblea perquè els treballadors votin, aquesta vegada de forma exclusiva, la proposta d’increment salarial de la Generalitat, de 200 euros mensuals en dotze pagues.

Si els treballadors accepten finalment la proposta de la Generalitat, les aturades es desconvocarien, mentre que si tornen a votar-hi no dilluns començaria la vaga indefinida a l’aeròdrom barceloní.

barcelona

La consellera de Treball, Dolors Bassa, va assegurar ahir que no descarta que el conflicte laboral entre Eulen i els seus treballadors es resolgui amb un laude obligatori, amb el qual es forci les parts a acceptar la solució del problema.

La consellera va recordar que això seria competència del Govern espanyol i que hauria de passar prèviament pel Consell de Ministres, però va avisar els vigilants dels controls de seguretat que amb aquesta opció “hi perdran” perquè la resolució final no serà “per consens de l’empresa, ni dels treballadors ni de ningú”. Bassa va instar els treballadors a celebrar una altra assemblea perquè es voti la proposta que va sorgir de la mediació de la Generalitat. El Govern proposa un plus salarial de 200 euros en 12 pagues, mesura que el comitè d’empresa sotmetrà demà a votació.

La consellera va afegir que si no s’aprova es convocaria una mediació “molt ràpida entre tots” per veure “què es canvia perquè sigui assumible per l’empresa i factible per als treballadors”. També va destacar la necessitat que el conflicte es resolgui “ràpidament” i va demanar “respecte” al comitè de vaga cap a la mediació després de tantes hores de negociació. Bassa veu “complicat” parar la vaga de 24 hores prevista a partir de dilluns i va titllar d’“insòlit” que dijous es votessin en assemblea opcions que no van sorgir de la mediació duta a terme pel Govern de la Generalitat.

La Generalitat i el Govern central es comprometen a treballar “junts”La Generalitat i l’Executiu central es van comprometre a treballar “junts” i de forma coordinada per resoldre el conflicte laboral que afecta el Prat. Així ho van assegurar el conseller de Territori, Josep Rull, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, després d’una trobada ahir que els representants de les dos administracions van mantenir a la delegació del Govern central a Barcelona.

tracking