SEGRE

CONFLICTE LABORAL

El Govern central avisa que la Guàrdia Civil està a punt per assumir els controls al Prat

Els treballadors d’Eulen voten avui la proposta que ha ofert la Generalitat || El ministre De la Serna assegura que ja s’ha posat en marxa el procés per iniciar un laude arbitrari obligatori

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar ahir que “ja s’ha posat en marxa” el dispositiu de la Guàrdia Civil per “reforçar les línies de control” a l’aeroport de Barcelona, si es mantingués la vaga indefinida de 24 hores prevista a partir de demà. De la Serna va destacar que després de demanar divendres a l’Institut Armat que iniciés els preparatius del dispositiu, aquest ja està en marxa i “hi ha efectius” de la Guàrdia Civil que s’estan desplaçant a l’aeroport del Prat, procedents d’altres comunitats autònomes. En relació amb el dispositiu, De la Serna va explicar que s’avaluarà de manera que, si en els primers dies de vaga s’aprecia que és insuficient, “es reforçarà en la mesura que calgui” perquè no es produeixin problemes de seguretat i d’ordre públic.

Per tant, el ministre va remarcar que l’assemblea que celebraran avui els treballadors d’Eulen és l’“última oportunitat” amb què compten per “votar de forma favorable a la mediació”. En aquesta assemblea només votaran la proposta de la Generalitat que consisteix en un complement de 200 euros al mes en dotze pagues. A més, De la Serna va anunciar que el Govern central ja ha posat en marxa el procediment per al laude arbitral obligatori. Segons va precisar, serà el Govern d’Espanya el que determini aquest procediment per establir un àrbitre que digui, amb caràcter vinculant per a les parts, quines són les condicions laborals per als treballadors. De la Serna va declarar que confia en la responsabilitat dels treballadors, però va emfatitzar que el Govern “mai permetrà que milions d’espanyols estiguin subjectes a decisions i postures intransigents d’uns quants”.

De la Serna adverteix els treballadors d’Eulen que la votació d’avui és la seua última oportunitat

Així mateix, va llançar un “missatge clar i contundent” que els procediments ja s’han iniciat i que a l’executiu no li “tremolarà la mà” a l’hora d’aplicar, en el marc de la legalitat vigent, “el que sigui necessari” per garantir la seguretat pública i l’ordre al Prat. Ahir no hi va haver cues ni esperes notables ja que no hi havia convocada vaga parcial, com sí que n’hi ha avui.

Finalment, va criticar la consellera Bassa per haver qüestionat la decisió dels treballadors.

tracking