SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISTA

La CUP diu que “hi ha cens i urnes” però no revela d’on han sortit

“Aviat s’obrirà una pàgina web perquè s’hi inscriguin els voluntaris per al recompte”, assegura || Cleries: “L’Estat vestirà amb parafernàlia” l’acció contra l’1-O

El líder d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, a la marxa de Sant Sebastià.

El líder d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, a la marxa de Sant Sebastià.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí va explicar ahir que el Govern li ha traslladat que ja “hi ha cens i hi ha urnes” per poder celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya l’1 d’octubre i aviat s’obrirà una pàgina web per inscriure funcionaris “voluntaris” per fer el recompte.

En declaracions a RAC 1, Vehí va afirmar que no pot “dir d’on han sortit” el cens i les urnes, però sí que va dir que confia en les informacions que els ha traslladat el Govern. “Hi ha cens i hi ha urnes. Això és el que a nosaltres ens han fet arribar. Per tant, des d’aquesta lògica de confiança, nosaltres ens ho creiem”, va destacar.

Vehí: “Falta per concretar garanties clau com el lloc de votació o la imparcialitat del recompte”

Per justificar la discreció amb la qual porten aquests temes, va comentar que “hi ha informacions que no es poden donar per no ensenyar les cartes a l’Estat”. “És una estratègia d’astúcia de mínims”, va afegir. Vehí va assenyalar que queden encara algunes “garanties clau” del referèndum per concretar, com els llocs de votació o la “imparcialitat en el recompte”.

Per la seua part, el portaveu del Partit Demòcrata (PDeCAT) al Senat, Josep Lluís Cleries, va avisar que l’Estat farà “tot el que estigui a les seues mans i més per impedir” el referèndum. L’exconseller va advertir que el Govern central “intentarà vestir de certa parafernàlia” l’acció contra l’1-O per “disfressar-la de democràtica”. A més, Cleries va opinar que el president espanyol, Mariano Rajoy, buscarà la “complicitat” del PSOE per actuar en contra de la votació. Així doncs, segons va afegir, el PP escollirà “prioritàriament” la via que compti amb el suport de Pedro Sánchez per no haver d’actuar “només” en contra del referèndum. D’altra banda, milers de persones es van manifestar ahir a Sant Sebastià en suport al procés català convocats per EH Bildu, en una marxa en la qual van onejar ikurriñes i estelades i en què es van repetir consignes a favor de la independència d’Euskadi i Catalunya.

El PSC demana a Rajoy la proposta de reforma constitucional? La líder del PSC al Congrés, Meritxell Batet, va reclamar al president del Govern, Mariano Rajoy, que presenti una “proposta” pròpia de reforma de la Constitució per posteriorment començar una negociació sobre els canvis a la Carta Magna que reclamen els socialistes. “El Govern d’Espanya hauria de tenir una posició i una proposta. Això és el que li exigeixo. Ell és el màxim responsable en la mesura que és el que ostenta el Govern”, va explicar la també membre de l’executiva del PSC com a secretària d’Impuls Federal.

tracking