SEGRE

EUA

Allau de crítiques a Trump per la lleu condemna als supremacistes blancs

Els disturbis a Charlottesville deixen una dona morta atropellada per un neonazi

Una jove diposita flors al lloc de l’atropellament mortal a Charlottesville (Virgínia).

Una jove diposita flors al lloc de l’atropellament mortal a Charlottesville (Virgínia).EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La resposta del president dels EUA, Donald Trump, als xocs entre supremacistes blancs i grups opositors a Charlottesville (Virgínia), que van deixar un mort de forma directa (dos policies van morir a l’estavellar-se l’helicòpter amb què vigilaven els disturbis), va generar aquest diumenge una pluja de crítiques a l’entendre’s que la condemna no va estar a l’altura. No va esmentar els supremacistes blancs, no va assumir culpes i no va llançar missatges excessivament durs.

Trump es va pronunciar primer a Twitter. “Tots hem d’estar units i condemnar tot el que significa l’odi. No hi ha lloc per a aquest tipus de violència als Estats Units. Anem tots a l’una”, va dir. Més tard, va comparèixer en una roda de premsa on condemnava “en els termes més fortament possibles” l’odi, intolerància i violència. “Ve de tots costats”, va apuntar, amb la qual cosa no responsabilitzava cap grup en concret. Un portaveu de la Casa Blanca va assegurar que el president Trump incloïa en la condemna els “supremacistes blancs” en el missatge contra l’“odi” arran dels successos de Charlottesville.

D’altra banda, l’assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, Herbert McMaster, va denunciar que l’atropellament comès dissabte per supremacistes contra una marxa antifeixista a Charlottesville, que va acabar amb la mort d’una jove, es tracta d’un “acte terrorista”.

Al seu torn, l’expresident Barack Obama i l’excandidata presidencial Hillary Clinton, principals exponents del Partit Demòcrata, van apel·lar a lluitar contra l’odi després dels episodis de violència racial d’aquest dissabte a l’estat de Virgínia.

Seül, obert al diàleg amb Corea del Nord per solucionar la crisi Corea del Sud va manifestar aquest diumenge que deixarà la porta oberta al diàleg amb Pyongyang, amb la finalitat de solucionar la crisi i reduir tot el possible la creixent tensió desencadenada a la península en els últims dies. Per la seua banda, el govern dels EUA ha enviat al cap de l’Estat Major Conjunt de l’exèrcit, el general Joe Dunford, a una gira que el durà a la Xina, el Japó i Corea del Sud per tractar la crisi nuclear amb Corea del Nord i coordinar les postures perquè “no hi hagi errors de càlcul”.

tracking