SEGRE

SUCCESSOS FRANÇA

Una nena mor a l’encastar-se un cotxe en una pizzeria prop de París

Ferides set persones més, cinc d’elles de gravetat || L’atropellament deliberat fa saltar totes les alarmes, encara que inicialment es descarta el terrorisme

Imatge del vehicle encastat a la pizzeria.

Imatge del vehicle encastat a la pizzeria.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cotxe es va encastar ahir a la tarda contra una pizzeria a la localitat de Sept-Sorts, als afores de París, i va provocar la mort d’una nena i set ferits, cinc d’ells de gravetat, segons van informar les autoritats gal·les. Un portaveu de la prefectura (delegació del Govern) del departament de Sena i Marne va explicar a Efe que, a més de la nena morta, cinc persones més que eren a la terrassa de la pizzeria van resultar ferides de gravetat i dos de més lleus.

El conductor del vehicle va ser detingut pels gendarmes, segons va indicar el portaveu, que va puntualitzar que encara s’havia de determinar si es va tractar d’un acte voluntari o d’un accident. El vehicle, de marca BMW, va quedar encastat al restaurant, situat en una zona industrial de Sept-Sorts, una localitat de tot just mig miler d’habitants al departament del Sena i Marne.

Un atemptat terrorista se salda amb la mort de divuit persones a la capital del país

Suspèn avui els focs artificials en record de les víctimes de l’atemptat del 2016 amb 86 morts

Les autoritats no van aclarir oficialment les motivacions del conductor ni la seua identitat, si bé fonts citades per France 2 van apuntar que fa uns dies havia intentat treure’s la vida. Una font judicial va assegurar a BFM TV que les primeres declaracions del detingut “permeten descartar la pista terrorista”.

Aquest incident se suma a un altre de similar que va tenir lloc fa menys d’una setmana i en el qual sis militars van patir ferides com a conseqüència d’un altre atropellament a Levallois. El conductor, d’origen algerià, va ser detingut després de fugir del lloc dels fets.

França viu afectada pels atemptats terroristes i, per exemple, l’alcaldia de Niça va anunciar ahir que ha decidit renunciar als focs artificials amb què habitualment commemora cada 15 d’agost la festa de l’Assumpció al passeig dels Anglesos per respecte a l’atemptat jihadista del 14 de juliol de l’any passat en què van morir 86 persones quan un camió va arrasar una zona on se celebraven uns focs artificials multitudinaris.

En un altre ordre de coses, almenys divuit persones de sis nacionalitats diferents (un d’ells un francès), entre elles alguns menors d’edat, van morir en un atemptat perpetrat per dos homes armats que van disparar contra els clients d’una cèntrica cafeteria de la capital de Burkina Faso.

tracking