SEGRE

TRIBUNALS

El TC manté la suspensió de la reforma per a la tramitació exprés de l'1-O

S’ha rebutjat el recurs perquè en ell la Generalitat de Catalunya apel·la a qüestions de fons quan en aquest moment només pot qüestionar-se si el procediment dut a terme per a la reforma ha complert tots els requisits

El TC manté la suspensió de la reforma per a la tramitació expressa de l'1-O

El TC manté la suspensió de la reforma per a la tramitació expressa de l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs de la Generalitat de Catalunya i manté la suspensió de la reforma del Reglament del Parlament que permetria la tramitació expressa del referèndum de l’1 d’octubre.

Fonts de l’alt tribunal han informat de què el ple, que ha començat a les 17:30 hores, ha pres aquesta decisió després d’una hora reunit per analitzar el recurs de súplica presentat pel Govern perquè retirés la suspensió, ja que l’Executiu català entenia que s’havia produït un "abús de dret" en la impugnació que va realitzar el Govern central a aquesta reforma del Reglament.

Segons han indicat a Efe fonts de l’alt tribunal, la decisió s’ha adoptat per unanimitat dels dotze magistrats.

Les mateixes fonts han precisat que s’ha rebutjat el recurs perquè en ell la Generalitat de Catalunya apel·la a qüestions de fons quan en aquest moment només pot qüestionar-se si el procediment dut a terme per a la reforma ha complert tots els requisits.

De fet, les fonts ja havien avançat que una resolució negativa a les pretensions del Govern vindria donada per una jurisprudència ja assentada en una interlocutòria referida a la consulta independentista del 9-N de 2014.

El TC va dir llavors, i ha reiterat en sentències posteriors, que els recursos contra providències d’admissió a tràmit, com el que avui s’ha tractat, només són admissibles si es refereixen al compliment de requisits processals, però no al fons de l’assumpte.

El passat 31 de juliol el ple del TC va suspendre la reforma del reglament del Parlament en admetre a tràmit el recurs presentat pel Govern de Mariano Rajoy.

tracking