SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA

El TC rebutja donar empara a Juana Rivas per no entregar els fills

Considera la petició extemporània i la dona recorrerà a la Justícia europea || L’exparella diu que no és un “terrorista” i demana que es busqui els nens

L’advocat de l’exparella de Juana Rivas, Adolfo Alonso.

L’advocat de l’exparella de Juana Rivas, Adolfo Alonso.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional (TC) va rebutjar ahir admetre el recurs d’empara presentat per Juana Rivas perquè se suspengués la sentència que ordenava entregar els seus fills al marit al·legant “extemporaneïtat” en la presentació de la demanda de la dona. Juana Rivas segueix il·localitzable des que fa diverses setmanes va incomplir l’ordre d’entregar els fills al pare, amb residència a Itàlia, i pesa sobre ella una ordre de detenció.

Rivas pretenia que el Constitucional acordés la suspensió cautelar de la sentència que la condemna a entregar els seus dos fills, de tres i onze anys, al pare, Francesco Arcuri, que el 2009 va ser condemnat a tres mesos de presó per maltractament.

Els representants de Juana Rivas ja van recórrer el passat 31 de juliol davant de l’Alt Tribunal, que sense entrar en el fons de l’assumpte va rebutjar emparar la causa d’aquesta veïna de Maracena (Granada) perquè no s’havien esgotat les seues opcions davant dels tribunals ordinaris. En aquest segon intent, en el qual havien dipositat totes les esperances, la dona reclamava mesures per protegir els dos fills i argumentava que els menors mereixien “la més absoluta tutela del tribunal”, al qual demanaven una ajuda que “ha estat negada pels jutjats i tribunals ordinaris”.

La lletrada que ha portat el recurs d’empara de Juana Rivas al Constitucional, Almudena Mendoza, va assenyalar que el dictamen de l’Alt Tribunal és “absolutament incongruent” ja que el raonament que ha estat “extemporani el podien haver donat el 31 de juliol quan van dir que encara no estava exhaurida la via judicial”. Al tancar-se la via judicial a Espanya, Mendoza va anunciar que recorrerà al Tribunal Europeu de Drets Humans. Abans de saber-se aquesta resolució, Francesco Arcuri, el pare dels fills de Juana Rivas, assenyalava que no és un “terrorista” i va sol·licitar a la Fiscalia de Menors de Granada que activi el protocol internacional de desaparició per trobar els fills.

Per la seua part, la plataforma 7N contra la violència masclista ha convocat per avui dijous a les vuit de la tarda a la plaça de Callao de Madrid una concentració en suport a Juana Rivas.

tracking