SEGRE

IMMIGRACIÓ RESCAT

L’Estret pateix una de les allaus d’immigrants més grans, 339 en un dia

Aprofitant la boira a la costa gaditana

Imatge de part dels subsaharians rescatats ahir en aigües de l’Estret.

Imatge de part dels subsaharians rescatats ahir en aigües de l’Estret.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de 339 immigrants durant les últimes 24 hores, que pretenien creuar en pastera a les costes de Cadis, va suposar que es registressin, en un sol dia, una de les onades d’immigrants més grans produïdes en els últims anys en aquesta zona. A les 139 persones rescatades entre la matinada i primeres hores d’ahir al matí, s’hi van unir 200 més que viatjaven en quatre pasteres, tots ells homes magrebins, entre els quals n’hi havia dos de menors i que estaven en aparent bon estat de salut, amb només alguns casos d’hipotèrmia.

El rescat d’ahir representa una de les xifres més altes que s’han registrat en els últims anys en arribades massives d’immigrants, encara que és lluny del rècord del 12 d’agost del 2014, quan es van auxiliar 920 persones a les costes gaditanes. El desembarcament d’ahir a les costes de Cadis va ser a causa, segons la Guàrdia Civil de Ceuta, de la boira que va afectar la ciutat autònoma i que va obligar els subsaharians que esperen a les costes pròximes a buscar alternatives en la fugida cap a Espanya i llançar-se al mar.

El director de l’ONG Proactiva Open Arms: “El segrest del vaixell va ser un acte de pirateria”

En un altre ordre de coses, el director de l’ONG Proactiva Open Arms, Óscar Camps, va denunciar ahir l’“agressivitat i l’“hostilitat” amb què els guardacostes libis van anar a buscar la seua embarcació en aigües internacionals dimarts, i va afegir que el segrest d’un dels vaixells “va ser un acte de pirateria”. Segons Camps, “els guardacostes de Trípoli estan formats i finançats per Itàlia i la UE”, per la qual cosa no comprèn què ha passat. A més, va indicar que després de del succés amb el seu vaixell van demanar explicacions a Itàlia però no van rebre cap resposta. “Hi ha una campanya per desacreditar les ONG que treballen al Mediterrani”, va criticar.

tracking