SEGRE

EUA POLÈMICA

Trump insisteix que la violència a Virgínia va ser culpa de les dos parts

Un dels històrics líders del KKK el lloa per “dir la veritat” de Charlottesville || Segueix la desbandada al consell d’assessors empresarials de la Casa Blanca

Un home neteja en un monument confederat desmantellat.

Un home neteja en un monument confederat desmantellat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, es va tornar a referir a la violència de Charlottesville (Virgínia) culpant també dels disturbis els grups d’esquerra que es van mobilitzar per fer front als ultradretans que protestaven contra la demolició d’una estàtua del general confederat Robert E. Lee. “No tots eren neonazis. No tots eren supremacistes blancs”, va assegurar. El mandatari va comparèixer dimarts a la nit a Nova York per donar compte d’una reunió sobre infraestructures, però el torn de preguntes va estar marcat pels incidents violents durant el cap de setmana, en els quals va morir una jove en un atropellament intencionat contra una protesta antifeixista.

Trump, que va tardar dos dies a condemnar expressament els neonazis, supremacistes blancs i seguidors del Ku Klux Klan (KKK), va tornar a insinuar que aquests col·lectius no tenen tota la responsabilitat del succés.

Trump ha acusat Amazon de danyar el comerç minorista i destruir ocupació als EUA

“Hi havia un grup en una part que era dolent i un grup en l’altra que també era violent”, va assegurar. Aquestes paraules van rebre les lloances de l’històric dirigent del Ku Klux Klan, David Duke, cap a Donald Trump per “dir la veritat” sobre el succeït a Charlottesville i condemnar els “terroristes d’esquerra”.

Tanmateix, importants dirigents republicans van criticar el president dels Estats Units per culpar “els dos bàndols” de la violència del cap de setmana passat.

Les polèmiques declaracions de Trump l’han obligat a anunciar la desaparició del Consell Manufacturer Americà i del Fòrum d’Estratègia i Política, arran de la desbandada de directius que volen desmarcar-se de tota tasca d’assessoria de la Casa Blanca.

D’altra banda, Donald Trump va arremetre a Twitter contra el gegant del comerç electrònic Amazon, que va acusar de perjudicar empreses minoristes de tot el país i provocar la pèrdua de llocs de treball en moltes ciutats i estats.

Per la seua part, un tuit de l’expresident demòcrata Barack Obama (2009-2017) sobre la violència racista a Charlottesville citant el del Nobel de la Pau Nelson Mandela es va convertir ahir en el missatge amb més m’agrada de la història a Twitter, amb 2,71 milions de suports.

Els expresidents Bush criden a rebutjar l’“antisemitisme”? Els expresidents republicans dels EUA George H. W. Bush (1989-1993) i el seu fill, George W. Bush (2001-2009), van cridar ahir a rebutjar “l’antisemitisme i l’odi” després dels violents xocs a Charlottesville (Virgínia), davant dels quals l’actual mandatari, Donald Trump, ha reaccionat de forma ambigua. “Els Estats Units sempre han de rebutjar la intolerància racial, l’antisemitisme i l’odi en totes les seues formes”, van dir els dos expresidents en un comunicat conjunt.

tracking