SEGRE

TOTS SOM BARCELONA CRÒNICA DE L?HORROR

Almenys tretze morts i cent ferits en la massacre terrorista de les Rambles

Estat Islàmic reivindica l’atemptat més greu a Catalunya des del d’Hipercor

Driss Oukabir.

Driss Oukabir.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una furgoneta a tota velocitat va envestir ahir mortalment almenys tretze persones a les Rambles de Barcelona i en va ferir un centenar. Es tracta de l’atemptat més sagnant que ha viscut Catalunya des del d’Hipercor i el primer reivindicat per Estat Islàmic a l’Estat. Hi ha dos detinguts però el conductor continua fugit.

Alhora, es registraven escenes de veritable pànic entre els que es van adonar de la gravetat dels fets i els que davant de la confusió van generar una estampida.

El desconcert era tal que poc després de l’atac va transcendir que hi havia un presumpte terrorista atrinxerat en un bar proper i fins i tot amb ostatges, fet que es va desmentir hores després. Els Mossos, que no van reconèixer oficialment fins a les 18.50 de la tarda que es tractava d’un atemptat, van demanar a la població que evitessin el centre de la ciutat i van donar l’alarma que hi havia una segona furgoneta llogada per les mateixes persones que havien contractat la utilitzada en l’atemptat. Aquesta última, també blanca i de la marca Fiat, va ser localitzada a Vic a mitja tarda. A més, una persona d’origen espanyol va ser abatuda pels Mossos després de saltar-se un control i ferir una sergent a Sant Just Desvern, però es descarta que tingui relació amb el salvatge atemptat de les Rambles.

tracking