SEGRE

ESNOTICIA

El conductor escapa al setge policial i hi ha 2 detinguts a Ripoll i Alcanar

Els Mossos vinculen l’atac amb l’explosió d’un xalet a la localitat tarragonina amb un mort || Abatut un home després de saltar-se un control policial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer, el 22 de març un simpatitzant d’EI va matar quatre persones al pont de Westminster abans de baixar del cotxe i assassinar a punyalades un policia als afores del Parlament.

El 3 de juny, tres terroristes van perpetrar un atropellament al pont de Londres, en l’inici d’una cadena d’accions que va concloure amb apunyalaments en una zona de lleure propera. Van morir vuit persones, entre elles, un jove espanyol.

?

barcelona

El conductor de la furgoneta de l’atemptat continuava fugit al tancament d’aquesta edició, mentre que els Mossos van informar de dos detinguts per la seua presumpta relació amb la massacre, detencions que van tenir lloc a Rubí i Alcanar. El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va informar de les detencions i que cap d’ells no era autor material de la massacre, i el va vincular amb l’explosió ocorreguda la matinada de dimecres a dijous en una casa d’Alcanar, en la qual una persona va resultar morta quan, pel que sembla, manipulava bombones de butà i que es va relacionar amb un assumpte de drogues (vegeu més informació a la pàgina 18). Trapero va dir que una de les detencions es va efectuar a Alcanar, un home amb nacionalitat espanyola, més concretament, de Melilla, mentre que l’altre seria un marroquí detingut a Ripoll.

Aquest arrestat seria Driss Oukabir Soprano. Identificat per la policia catalana com un dels presumptes autors de l’atemptat terrorista a Barcelona en un primer moment, pretenia presentar-se a la tarda a la comissaria de Ripoll per explicar que el seu germà petit, Moussa, li va robar la documentació, segons va assegurar l’alcalde de la localitat, Jordi Munell. Oukabir havia vist la seua imatge als mitjans de comunicació que el relacionava amb l’atemptat terrorista a les Rambles. Va assegurar que estava a Ripoll en el moment de l’atemptat, del qual es va desmarcar encara que, al tancament d’aquesta edició, estava a la comissaria detingut pels Mossos. Segons la versió policial, ells el van detenir al localitzar-lo en ple carrer, la qual cosa contradiu l’alcalde. Pel que sembla, aquest home d’origen marroquí s’havia instal·lat a la ciutat de Ripoll procedent del sud de França i compta amb antecedents per maltractaments en l’àmbit familiar, fet que li va propiciar una ordre d’allunyament de la seua parella, també marroquina. El que sí que va desvincular de l’atemptat el major dels Mossos va ser el succés registrat després de saltar-se un conductor un control policial que formava part de l’operació gàbia per tancar hermèticament la ciutat arran de l’atemptat a la Diagonal en direcció a la sortida de Barcelona. Una sergent dels Mossos va resultar ferida amb fractura de turmell en aquest atropellament. L’home va aconseguir fugir d’aquest control policial cap a les 19.24 hores encara que va ser interceptat i abatut pels Mossos en un tiroteig a Sant Just Desvern.

Rèplica del ‘modus operandi’ dels atemptats de Niça, Berlín o EstocolmEl modus operandi de l’atropellament massiu perpetrat ahir replica l’utilitzat en altres atemptats recents a Europa, el més greu dels quals va tenir lloc el 14 de juliol del 2016 a la ciutat francesa de Niça, on van morir 86 persones. El 19 de desembre del 2016, onze persones van perdre la vida en un altre atropellament contra un mercat nadalenc a Berlín. A Estocolm van morir quatre persones atropellades el dia 7 d’abril. Els dos atemptats més recents van tenir lloc a Londres.

tracking