SEGRE

AEROPORTS LABORAL

El Govern central notifica el laude del Prat a Eulen i la plantilla el rebutja per “il·legal”

El comitè d’empresa assegura que el recorrerà davant de la Justícia perquè vulnera els seus drets || Normalitat a l’aeroport el quart dia de vaga, que queda ajornada per l’atemptat de Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè de vaga de l’empresa de seguretat Eulen va assegurar ahir que no proposarà cap àrbitre per al laude d’obligatori compliment que va iniciar el Govern central per concloure el conflicte laboral de l’aeroport del Prat, i va remarcar que denunciarà aquest procediment a la Justícia després de qualificar-lo d’“il·legal”. En aquest sentit, en una reunió que van mantenir ahir a la tarda la direcció i el comitè d’Eulen va acabar sense acord, per la qual cosa serà el Govern central qui designi l’àrbitre que s’encarregarà de redactar el laude obligatori per posar fi al conflicte de l’aeroport de Barcelona-el Prat. El Consell de Ministres va aprovar dimecres la posada en marxa d’un laude arbitral d’obligat compliment com a mitjà de solució de la vaga indefinida dels treballadors que s’encarreguen dels controls de seguretat. La plantilla d’Eulen va decidir ahir ajornar la vaga arran de l’atemptat de Barcelona (vegeu més informació a les pàgines de la 3 a la 7).

L’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, va assegurar que “no hi ha temps a proposar un nom en 24 hores”. “Encara que proposem un nom, que no ho farem, qui el posaria finalment seria el Govern”, va lamentar, i va afegir que en cap moment s’ha pensat en un àrbitre per falta de temps. Amb referència a la possibilitat de denunciar el laude, Giménez va explicar que el vocal del comitè de vaga “ja està treballant en el tema”, i va augurar que la Justícia els donarà finalment la raó perquè, segons ell, el Govern vulnera els drets dels treballadors. “Està demostrat que utilitzen les lleis com volen i estan aplicant un laude il·legal”, va dir.

Els treballadors van demanar a l’empresa que es reconsiderin els acomiadaments i sancions

Per la seua part, fonts de l’empresa Eulen van assegurar a través d’un comunicat que tenien “diferents propostes” d’àrbitres però que no les van arribar a proposar perquè els treballadors no reconeixen el laude. D’altra banda, el comitè de vaga va proposar a Eulen tornar a negociar i, segons Giménez, l’empresa donarà la seua resposta “demà”. “Ho han de consultar, si tornem a negociar serà el millor per a tothom”, va dir. D’altra banda, els treballadors també van demanar que es reconsiderin dos acomiadaments i dos sancions relacionats amb el “no-compliment dels serveis mínims”, segons Giménez. Mentrestant, l’aeroport va mantenir ahir la seua activitat normal sense produir-se cues als controls més enllà de les habituals d’agost, amb el suport en aquestes tasques de la Guàrdia Civil.

Aquest anunci es produeix després de diversos dies de tensions entre el Govern central i els sindicats, que van amenaçar de convocar una vaga de serveis als aeroports si l’executiu aprovava nomenar un mediador per al conflicte de l’aeroport del Prat, i desatenia les demandes de la Federació de Serveis d’UGT al País Valencià, que reclamava una solució global per al conflicte.

Així mateix, el sindicat UGT va suspendre les aturades parcials convocades pels vigilants de seguretat a l’aeroport d’Alvedro (a la Corunya) a partir del dia 20 d’agost, després d’una reunió amb Eulen Seguridad que va tenir lloc ahir.

Els sindicats paralitzen les vagues en diversos aeroportsEl responsable de Seguretat d’UGT València, Saturnino Martínez, va informar ahir que la convocatòria de vaga als aeroports de Manises i Alacant s’ha paralitzat perquè han concedit un “vot de confiança” al Govern, que va anunciar ahir una taula de negociació.

tracking