SEGRE

"No tinc por" responen els barcelonins als atacs terroristes

Les autoritats al minut de silenci a Barcelona

Unes cent mil persones assisteixen a l'homenatge a les víctimes dels atemptats a BarcelonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ciutadans s’han unit aquest divendres en el dolor pels atemptats de La Rambla de Barcelona i de Cambrils i han retut homenatge a les víctimes amb un minut de silenci, que ha acabat amb llargs aplaudiments i amb un crit eixordador a Barcelona: "No tinc por".

El rey Felip ha volgut ser present en la concentració celebrada aquest migdia a la Plaça de Catalunya de Barcelona, on també han acudit  el president del Govern, Mariano Rajoy; la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i els líders dels principals partits, com Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podem) i Albert Rivera (Ciutadans).

Juntament amb ells estaven el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat pels consellers del seu Govern, així com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres diputats autonòmics, a més de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

La Plaça de Catalunya estava atapeïda per milers de ciutadans, entre qui s’ha pogut veure representants de totes les confessions religioses, inclosa la musulmana, que ha volgut ser present per mostrar la seua repulsa pels atacs.

Dos minuts d’aplaudiments han posat fi a la concentració silenciosa, en la qual s’ha escoltat un crit unànime dirigit als terroristes: "No tinc per" (no tinc por).

A Madrid, a l’escalinata principal del Congrés dels Diputats s’han donat cita la presidenta de la Cambra, Ana Pastor, i els portaveus dels grups parlamentaris, entre ells Rafael Hernando (PP), Margarita Robles (PSOE) i Joan Tardá (ERC).

Als polítics s’han sumat ciutadans anònims i turistes, a les portes d’ajuntaments de tot Espanya convocats per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i als centres de treball, que amb el seu silenci han volgut mostrar el seu rebuig als atemptats terroristes i el seu record a les víctimes.

tracking