SEGRE

ESNOTICIA

Els Mossos eviten una altra matança en un atropellament múltiple a Cambrils

Un agent va abatre quatre terroristes i el cinquè va resultar mort poc després

El cotxe que van utilitzar els terroristes a Cambrils va acabar bolcat en un control dels Mossos.

El cotxe que van utilitzar els terroristes a Cambrils va acabar bolcat en un control dels Mossos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els terroristes de Cambrils volien entrar la matinada de dijous a divendres al port i protagonitzar un atropellament massiu com el de Barcelona, però un control dels Mossos d’Esquadra va evitar la massacre. Van pretendre eludir els agents amb un Audi negre i van acabar bolcant, encara que abans havien atropellat cinc civils i un mosso que estava en control de trànsit. Una dona d’uns seixanta anys de Saragossa va morir ahir al no poder superar les ferides, mentre que el seu marit i la seua germana es trobaven hospitalitzats. Com tants altres turistes, estaven passejant quan la cèl·lula jihadista va sembrar el terror en una ciutat que són molts els lleidatans que la tenen com el seu lloc de vacances.

Els terroristes van intentar fugir i un mosso, un heroi de gran punteria, en va abatre quatre, que van quedar estirats a terra. El cinquè home va fugir però poc després va córrer la mateixa sort que els seus companys, tirotejat per un altre agent. Hores després s’apuntava que entre els morts es trobava el presumpte conductor de la furgoneta que va causar tretze morts i 136 ferits a Barcelona. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que es tracta de Moussa Oukabir, germà d’un dels detinguts dijous. A més, han estat identificats entre els morts Omar i Mohamed Hychamy. Aquest últim, de 24 anys d’edat, nascut a Mrir (Marroc) el 15 de gener del 1993. La residència que figura als arxius policials és Ripoll. No comptava amb antecedents penals per terrorisme.

Els Mossos busquen tres sospitosos de formar part de la cèl·lula de joves terroristes

La cèl·lula planejava un atemptat amb explosius a Barcelona, però es va quedar sense a Alcanar

Els fets van tenir lloc passada la una de la matinada, quan moltes persones assistien a un concert de música. Van veure com els cinc homes portaven cinturons que pretenien aparentar ser d’explosius, encara que finalment van resultar ser falsos. Hores després, va transcendir que també portaven una destral i un ganivet de grans dimensions.

Emulaven d’aquesta manera altres terroristes jihadistes que després d’atropellaments mortals van acoltellar tothom que es creuava al seu camí, com va passar a Londres, on va morir un espanyol, Ignacio Echevarria, el juny passat.

Les últimes informacions difoses ahir a la nit apuntaven que quatre dels sis ferits continuaven ingressats a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona, dos en estat greu i dos amb ferides lleus.

Igual com va passar a Barcelona, Cambrils va viure escenes de pànic i moltes persones es van haver de protegir en algun dels múltiples establiments hotelers de la zona. Van ser hores d’angoixa per a molts d’ells que no sabien què ocorria. A més, les carreteres, com havia passat hores abans amb les d’accés a Barcelona, es van convertir en una ratera en la qual van quedar atrapats molts conductors. Els Mossos volien comprovar les identitats de totes les persones abans de desallotjar els locals de lleure.

Els terroristes de Barcelona i Cambrils planejaven un cop de més abast a la capital catalana, amb explosius que manipulaven a la casa que va saltar pels aires a Alcanar a la matinada de dimecres a dijous, cosa que va frustrar els seus plans i els va obligar a actuar “a la desesperada”.

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va revelar que feia mesos que la cèl·lula preparava “un o diversos atemptats” a Barcelona de “més abast” que els finalment perpetrats, si bé la deflagració de la seua casa d’Alcanar ho va evitar, al deixar-los sense explosius.

A última hora d’ahir va transcendir que els investigadors han trobat substàncies que sol utilitzar Estat Islàmic a la casa d’Alcanar que estava plena de bombones de butà i que es va esfondrar dimecres en una explosió.

tracking