SEGRE

ESNOTICIA

“L’islam és innocent del terrorisme”, afirmen els musulmans de Lleida

Condemnen els atacs i neguen que “tinguin justificació” moral o religiosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat islàmica de Lleida va condemnar ahir els atemptats que van tenir lloc a Barcelona i Cambrils i va assenyalar que l’“islam és innocent del terrorisme”. En un comunicat, la Comunitat Islàmica de Cooperació i d’Unió de Lleida i Comarques (la de la mesquita del Palau de Vidre) va afirmar que se senten “profundament consternats” pels atemptats i que com a musulmans condemnen “totalment” aquests atacs, a banda d’expressar les seues condolences a totes les víctimes i familiars. “Sense cap mena de dubte, la propagació de la seguretat a la societat és un objectiu vital i necessari que a la humanitat li fa més falta que l’aliment i la beguda per si mateixos. Això és perquè la gent no pot disfrutar del menjar i la beguda vivint sota la por”, deia el text de l’entitat. Així mateix, van insistir que “el terrorisme no té res a veure amb l’islam ni qualsevol altra religió”, i que els atemptats són actes “sense cap justificació moral”. El text assenyalava que “l’islam és innocent del vessament de sang” i que és una religió que “apel·la a la guia i a la reconciliació”. En aquest sentit, apel·len a la comunitat musulmana a denunciar a les autoritats qualsevol acte terrorista que comporti el vessament de sang.

En aquesta mateixa línia, Magrebeida, que representa la comunitat magrebina de Lleida, va expressar la seua solidaritat i fraternitat amb els familiars i les víctimes dels atemptats, i va expressar la seua condemna i rebuig “de qualsevol violència siguin els que siguin els seus autors, la seua religió o la ideologia perquè al final només causa víctimes innocents que no tenen res a veure amb cap política o ideologia”. Així mateix, van recordar que “tots som al mateix vaixell” i “volem viure dins d’una societat plena de pau, tolerància, tranquil·litat i cohesió social”.

La comunitat musulmana i magrebina recorda que són els primers a denunciar actes terroristes

Per això, l’associació va fer una crida al conjunt dels ciutadans a treballar “tots junts” per lluitar contra “el fanatisme, l’extremisme, el terrorisme i la por” per una “societat diversa i plural”. També va demanar treballar per superar una situació “crítica” i seguir “consolidant la nostra societat” en tots els aspectes. L’Associació Papers i Drets per a Tots també va condemnar els atemptats i va qualificar els atacs d’“assassinats de ciutadans indefensos”. També va instar a no fer una “falsa identificació” d’islam i terrorisme.

Són paraules que van compartir representants de la comunitat musulmana a Espanya, que va expressar el seu rebuig, condemna i condol pels atemptats a Barcelona i Cambrils i va reafirmar el seu compromís en la lluita contra el terrorisme. La Comissió Islàmica d’Espanya va expressar la seua “més enèrgica condemna i repulsa” per l’atac, missatge que van compartir musulmans i magrebins de diferents punts de l’Estat.

tracking