SEGRE

AEROPORTS LABORAL

El comitè d’Eulen no presenta al·legacions contra l’àrbitre del laude

La plantilla afirma que el procés és il·legal

Imatge de la situació a l’aeroport del Prat.

Imatge de la situació a l’aeroport del Prat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè de vaga d’Eulen no ha presentat al·legacions a la proposta del ministeri de Foment per nomenar el president del Consell Econòmic i Social (CES), Marcos Peña, com a àrbitre en el conflicte dels treballadors d’Eulen a l’aeroport del Prat. Així ho va explicar ahir l’assessor de l’esmentat comitè, Juan Carlos Giménez, encara que va insistir que “el laude no procedeix” ja que “no es compleix cap requisit” que el faci necessari.

Per una altra banda, fonts de la direcció d’Eulen ja van donar a conèixer divendres que acceptaven Peña com a àrbitre i que es posen a “la seua sencera disposició”.

Disposa de deu dies per redactar el laude que ha de posar fi al conflicte al Prat

Totes dos parts disposaven d’un termini de 24 hores, des de la designació d’un àrbitre divendres, per fer les al·legacions que estimessin oportunes a la proposta de l’Executiu.

El comitè de vaga ja va anunciar dijous passat que no proposaria cap mediador per al laude ja que afirma que el procés és il·legal i, per tant, opta per no participar-hi.

El Consell de Ministres va activar dimecres passat el mecanisme del laude obligatori per posar punt final al conflicte laboral dels vigilants de seguretat del Prat. A través d’aquest procés empresa i treballadors estan obligats a acceptar les condicions que imposi Peña. Una vegada nomenat l’àrbitre, aquest disposa d’un termini de deu dies per redactar el laude. Està previst que demà Peña contacti amb les parts perquè li traslladin les seues posicions, que haurà de reflectir en equitat.

Peña ja va actuar com a mediador en el conflicte de l’estiba i l’acord de mediació que va proposar va ser recollit en el desenvolupament reglamentari del reial decret llei de reforma del sector aprovat pel Congrés el passat 18 de maig.

tracking