SEGRE

RACISME

Ciutats de Califòrnia surten al carrer contra els supremacistes

Després de la mort d’una persona atropellada per racistes a Charlottesville el cap de setmana passat || Els concentrats van protestar pels incidents de Virgínia

Un moment de la manifestació a Laguna Beach, al sud de Califòrnia, contra els supremacistes.

Un moment de la manifestació a Laguna Beach, al sud de Califòrnia, contra els supremacistes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones van marxar per Laguna Beach, al sud de Califòrnia, per expressar la seua “solidaritat” i “unitat” amb la ciutat de Charlottesville, després dels successos violents registrats en aquesta ciutat de Virgínia el cap de setmana passat.

La marxa, una de les diverses celebrades als Estats Units, va elevar una veu col·lectiva de repudi cap als “moviments racistes i supremacistes blancs”, i als fets a Charlottesville, on una persona va morir i altres van resultar ferides al ser atropellats per un vehicle que va impactar els manifestants contraris a l’extrema dreta.

En la marxa de Laguna Beach, organitzada pel moviment Indivisible i en resposta a la convocatòria del moviment Black Livez Matter, va assistir l’alcaldessa de la ciutat, Toni Iseman, que va destacar la històrica tradició de diversitat del sud de Califòrnia.

“Laguna Beach no (sols) tolera la diversitat, abracem la diversitat”, va manifestar Iseman. La marxa va constituir una resposta avançada a la “invasió de racistes i supremacistes blancs”, segons els manifestants, que estava previst que es concentressin ahir a la tarda en aquesta mateixa localitat costanera, en el marc de la marxa America First! organitzada per l’activista d’extrema dreta Johnny Benitez. El

Departament de Policia local va donar a conèixer que de cara a la manifestació prevista per a ahir a la tarda s’havia disposat un centenar d’agents, alguns de dependències de localitats veïnes, i s’establiria una vigilància extrema.

Els agents preveien estar atents a la presència de “persones que volen venir amb l’únic propòsit de d’intentar iniciar baralles o voler danyar la propietat”, va declarar l’oficial Jim Cota al canal local CBS2. A Venice Beach, centenars de persones també es van manifestar amb pancartes i missatges en rebuig al “feixisme”, “racisme” i el grup Ku Klux Klan (KKK), en una marxa que es va iniciar al passeig marítim d’aquest barri de Los Angeles.

Tant la de Venice Beach com la de Laguna Beach van ser algunes de les marxes celebrades en rebuig dels moviments supremacistes blancs, entre les quals una de massiva celebrada dissabte al centre de Boston, que es va saldar amb 27 arrestats.

tracking