SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Denúncia per la mort a l’ascensor

La jove va morir seccionada diumenge en un hospital sevillà després de donar a llum la tercera filla, i l’empresa del manteniment de l’elevador diu que va passar totes les proves

Agents de policia, ahir, a l’hospital sevillà de Valme.

Agents de policia, ahir, a l’hospital sevillà de Valme.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de Rocío Cortés, la dona de 25 anys que va morir diumenge seccionada per un ascensor de l’hospital sevillà de Valme, va denunciar ahir davant del Jutjat número 1 de Sevilla el centre hospitalari i l’empresa encarregada del manteniment de l’elevador en el qual es va produir el sinistre.

L’empresa Orona, responsable del manteniment de l’ascensor, va assegurar per la seua part que l’elevador havia passat “sense incidències” totes les inspeccions periòdiques obligatòries i havia estat revisat el passat 12 d’agost.

La jove, de 25 anys, va morir mentre era traslladada en una llitera després de donar a llum per cesària la seua tercera filla. Quan era introduïda en un ascensor, va fallar el dispositiu de control de tancament de les portes i es va posar en marxa. La nena que havia tingut Rocío Cortés està estable i ingressada per una cardiopatia congènita a la Unitat de Cures Intensives de nounats de l’hospital Virgen del Rocío de Sevilla.

La direcció de l’hospital ha sol·licitat un informe tècnic a l’empresa de manteniment dels ascensors per conèixer els motius del succés i traslladarà els resultats a l’autoritat judicial, segons va informar en un comunicat, en el qual va assegurar que està col·laborant amb la investigació judicial “a fi d’aclarir com més aviat millor les circumstàncies que han provocat l’accident, que ha estat inusual”.

La consellera de Justícia i Interior de la Junta, Rosa Aguilar, va assenyalar que ja s’han fet “els passos perquè com més aviat millor” se sàpiga el que ha succeït en el “malaurat accident” de Valme, i que “els familiars tenen dret a conèixer-ho i a saber-ho”.

Per la seua part, el grup parlamentari de Podem Andalusia va anunciar ahir que demanarà explicacions a la Cambra andalusa sobre la mort de la jove en aquest hospital.

tracking