SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA

El cas de Juana Rivas es complica al no anar a una altra citació judicial

Trasllada a la seua advocada que segueix “protegint” els seus fills || El pare demana que se li prohibeixi sortir de l’espai Schengen i entregui el passaport dels menors

Francesco Arcuri (c), exparella de Rivas i pare dels seus fills, a l’arribar al jutjat amb els advocats.

Francesco Arcuri (c), exparella de Rivas i pare dels seus fills, a l’arribar al jutjat amb els advocats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juana Rivas, la veïna de Maracena (Granada) que segueix il·localitzable des que va incomplir l’ordre d’entregar els seus fills al pare, italià, no va anar ahir a declarar a la nova citació judicial per decidir mesures sobre els menors, però ha traslladat a través de la seua advocada que segueix protegint els nens.

A la sortida del Jutjat de Primera Instància 3 de Granada, on ahir al matí es va celebrar la vista de mesures civils urgents que va demanar el progenitor, Francesco Arcuri, la lletrada María Castillo va confirmar la no-assistència a la citació judicial de la seua representada, a la qual no havia estat notificada aquesta compareixença. “Juana m’ha demanat que traslladi a l’opinió pública que tot el que està fent ho està fent pels seus dos fills i, com a mare, és l’única que sent que, en el dia d’avui, ha de protegir i continuar protegint els menors davant la desprotecció que se li està donant per part de les persones corresponents”, va sentenciar.

Una vegada escoltades les al·legacions de les dos parts, entre les quals s’inclou la petició de mesures ja sol·licitades, com ara que s’oficiï els cossos i forces de seguretat de l’Estat perquè busquin els menors, la jutge encarregada d’aquest cas per la via civil està estudiant-les i resoldrà “en les pròximes hores”, segons van informar fonts del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA).

Preguntada sobre les mesures sol·licitades per l’advocat del pare dels menors, Adolfo Alonso, que al sortir del jutjats no les va detallar als periodistes, la lletrada de Juana Rivas es va referir a la prohibició expressa de sortir de l’espai Schengen, l’entrega dels passaports dels menors i que la mare aclareixi si té permís d’armes.

Totes aquestes mesures de tipus civil ja van ser demanades pel lletrat del pare, que va ser condemnat per violència de gènere, en un escrit presentat a finals de juliol davant del mateix Jutjat de Primera Instància que ahir va celebrar la vista.

Dimecres passat, el Tribunal Constitucional no va admetre el recurs d’empara de Juana Rivas a l’al·legar “extemporaneïtat” en la presentació de la demanda de la dona, que va anunciar que recorrerà al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

tracking