SEGRE

SUCCESSOS

Una morta i una ferida greu en un atropellament deliberat a Marsella

La Fiscalia no hi veu elements per tractar-ho com un acte terrorista || El presumpte agressor és un francès de 35 anys amb delictes comuns i problemes psiquiàtrics

Homenatge a la plaça del Mercat de Turku a les víctimes de l’atac de divendres passat.

Homenatge a la plaça del Mercat de Turku a les víctimes de l’atac de divendres passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una camioneta va envestir aquest dilluns dos parades d’autobús al Port Vell de la ciutat francesa de Marsella, per raons que encara no estan clares, i va deixar almenys un mort i diversos ferits, abans de ser detingut per la policia, segons la premsa local.

La camioneta es va encastar primer contra una parada d’autobús al barri de la Creu Roja, a la zona nord, i després va continuar el seu camí cap a La Valentine, uns quants quilòmetres al sud, on es va estavellar contra una segona parada. Fonts policials van assegurar que una dona de 42 anys va morir a La Valentine. D’acord amb les mateixes fonts, una altra dona de 29 anys va resultar ferida a Creu Roja i hi hauria un segon ferit a la mateixa zona.

El conductor va ser detingut poc després a l’altura del túnel de Saint-Maurice. Es tractaria d’un home de 35 anys amb antecedents per delictes comuns i problemes psiquiàtrics. Si bé la Fiscalia francesa va qualificar aquests atropellaments com a “deliberats”, va dir que “no hi ha cap element que ens permeti qualificar aquest acte com a terrorista”, malgrat els temors inicials. França està en estat d’emergència des dels atemptats perpetrats per Estat Islàmic el 13 de novembre del 2015 a París, que van deixar cent trenta morts.

Finlàndia va denegar l’asil al jihadista que va matar 2 persones El terrorista que divendres passat va apunyalar els transeünts d’un carrer de la ciutat de Turku, al sud de Finlàndia, amb un saldo de dos morts i vuit ferits, va ser identificat com a Abderrahman Mechkah, un marroquí de 18 anys. La policia ja va anunciar dissabte passat que l’autor era un jove marroquí que havia arribat a Finlàndia l’any passat i havia sol·licitat asil, però no en va precisar el nom. La televisió local MTV va informar que se li hauria negat la protecció internacional. Mechkah va ser abatut amb un tret a una cama i detingut. Estarà ingressat en un hospital de Turku sota custòdia policial fins que el seu estat de salut li permeti estar reclòs en un centre penitenciari. Les autoritats finlandeses han obert una investigació per terrorisme.

tracking