SEGRE

Finalitzen els registres en un pis de Vilafranca i en un locutori de Ripoll

Els Mossos d’Esquadra s’han emportat diverses caixes amb documentació

Agents del Grup Especial d'Intervenció dels Mossos d'Esquadra

Finalitzen els registres en un pis de Vilafranca i en un locutori de RipollEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han finalitzat aquesta matinada els registres que duien a terme en un pis de Vilafranca del Penedès (Barcelona) i en un locutori de Ripoll (Girona) relacionats amb la investigació dels atemptats gihadistes perpetrats dijous passat a Catalunya.

Segons han confirmat a Efe fonts de la investigació, d’aquestes "entrades" policials s’han emportat diverses caixes amb documentació no especificada i que ara es procedirà a analitzar.

El pis de Vilafranca estava situat en la confluència dels carrers Ignasi Iglesias i el carrer Montblanc, que van ser acordonats pels Mossos d’Esquadra mentre es realitzava el registre. Aquest habitatge de Vilafranca està situat a pocs quilòmetres del lloc on ahir els Mossos van abatre, en una vinya de Subirats (Barcelona), Younes Abouyaaqoub, considerat com l’autor de l’atropellament massiu a Barcelona.

A Ripoll, els Mossos han escorcollat el locutori d’un dels detinguts per la seua presumpta implicació en els atemptats, Salah El Karib, que ahir va declarar davant del jutge de la Audiencia Nacional Fernando Andreu.

Para Salah El Karib, de 34 anys i que regenta aquest locutori, el jutge va decidir prorrogar la seua detenció durant 72 hores més fins que s’aclareixi la seua participació en els fets amb la pràctica de més diligències.

El jutge Fernando Andreu va enviar ahir a presó sense fiança a dos dels quatre detinguts la setmana passada després de prendre’ls declaració durant tot el dia. En l’ordre de presó, el magistrat va manar presó a Mohammed Houli Chemlal, el presumpte terrorista de 21 anys que va resultar ferit en l’explosió del xalet d’Alcanar (Tarragona), i Driss Oukabir, al nom del qual es va llogar una furgoneta utilitzada pels terroristes.

Per a Salah El Karib va prorrogar la seua detenció durant 72 hores més i va deixar en llibertat provisional Mohamed Aallaa, de 27 anys, detingut a Ripoll i germà de Sadi Aallaa, abatut a Cambrils, "ja que els indicis existents sobre la seua presumpta col·laboració amb el grup investigat no són prou sòlids".

tracking