SEGRE

DESASTRE NATURAL

Rescaten tres germans a Isquia

De la runa, després del terratrèmol a Itàlia que ha provocat almenys dos morts i 39 ferits || Brussel·les afirma que està “preparada” per ajudar el país transalpí

Bombers rescaten un petit atrapat a la runa després del terratrèmol a l’illa d’Isquia.

Bombers rescaten un petit atrapat a la runa després del terratrèmol a l’illa d’Isquia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El terratrèmol de magnitud 3,6 a l’escala de Richter que va sacsejar dilluns l’illa italiana d’Isquia, al sud del país, va deixar almenys dos víctimes mortals i unes altres 39 van resultar ferides.

El sisme va tenir lloc abans de les 21.00 (hora local), segons l’Institut Nacional de Geologia i Vulcanologia (INGV) del país transalpí.

Una de les mortes és una dona d’avançada edat que va rebre l’impacte de les restes que van caure d’una església a Casamicciola que es va esfondrar arran de la tremolor. La segona víctima mortal és una dona que va ser trobada entre la runa del seu habitatge. Els equips d’emergències van aconseguir rescatar amb vida tres nens que havien quedat sota la runa. Es tracta d’un nadó de set mesos i dels seus dos germans, d’11 i 7 anys. Segons mitjans locals, va ser la mare (embarassada) dels petits la que va donar l’avís.

Aquests fets es produeixen després del terratrèmol que va tenir lloc fa gairebé un any al centre d’Itàlia i que va deixar un balanç de 297 víctimes mortals i gairebé 400 ferits.

Per la seua part, el comissari d’Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi, Christos Stylianides, va assegurar ahir que la Unió Europea està “totalment preparada” per ajudar les autoritats italianes en els treballs després del terratrèmol.

tracking