SEGRE

Cambrils erigirà un monument en record de les víctimes de l'atemptat

Una concentració de condemna dels atemptats a Cambrils

Cambrils erigirà un monument en record de les víctimes de l'atemptatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils erigirà un monument en record de les víctimes de l’atemptat, segons s’ha aprovat aquest divendres per unanimitat en un ple municipal extraordinari. A proposta de l’alcaldia, ostentada per Camí Mendoza (ERC), el ple ha acordat erigir un "element simbòlic de record permanent dels fets ocorreguts" al passeig marítim, on cinc terroristes, que van ser abatuts, van cometre un atemptat que va provocar un mort i set ferits.

Aquesta instal·lació serà "en record permanent de les víctimes", com a "símbol de respecte i dol" i amb "el desig que serveixi de memòria històrica del que mai no hauria d’haver ocorregut". Finalment, també aspira a ser un recordatori "perquè els ciutadans prenguin consciència responsable dels valors democràtics de llibertat i igualtat".

El ple municipal extraordinari també ha aprovat una moció de condemna a "aquest atac i qualsevol tipus de violència que propaguen l’odi i la barbàrie tothom i al nostre país".

La moció també brinda el seu suport total a les víctimes i als seus pròxims i agraeix i reconeix la "gran tasca" dels cossos de seguretat i emergències. En aquest sentit, s’acorda impulsar la concessió de les màximes distincions honorífiques locals previstes en el protocol municipal.

El text aprovat també demana que els Mossos d’Esquadra s’incorporin de "forma immediata" en les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista, liderades per la Interpol.

Finalment, la moció acaba amb la ferma "voluntat de la nostra societat de apostar per la llibertat, l’acollida i la tolerància" i de "continuar treballant per a la cohesió social", única manera perquè "avancem cap a la convivència".

tracking