SEGRE

ATEMPTATS

Roses i cartells inunden el passeig de Gràcia de Barcelona contra el terrorisme

Una acollida diferent a l’han dispensat col·lectius independentistes a algunes de les autoritats polítiques, com el Rei Felip VI, o el president del Govern, Mariano Rajoy, que en incorporar-se a la manifestació han rebut algunes esbroncades

Roses i cartells inunden el passeig de Gràcia de Barcelona contra el terrorisme

Roses i cartells inunden el passeig de Gràcia de Barcelona contra el terrorismeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"No tinc poer" ha estat la frase més repetida al passeig de Gràcia de Barcelona, on milers de persones s’han reunit baix aquest lema amb cartells i roses amb els colors de la ciutat -blanc, roig i groc- per rebutjar el terrorisme que la setmana passada va sacsejar Catalunya.

Abans de les 18.00 hores, moment en què ha començat oficialment la manifestació, el so més escoltat en aquesta cèntrica avinguda ha estat el dels aplaudiments espontanis als membres de diferents cossos de seguretat i emergències, com els Bombers de la Generalitat, que es dirigien a la primera fila per encapçalar la manifestació.

Una acollida diferent a l’han dispensat col·lectius independentistes a algunes de les autoritats polítiques, com el Rei Felip VI, o el president del Govern, Mariano Rajoy, que en incorporar-se a la manifestació han rebut algunes esbroncades.

De fet, entre el públic s’han vist algunes pancartes crítiques amb la monarquia i el govern per la seua política armamentística i les seues relacions internacionals.

La resta de pancartes s’han centrat en el rebuig de la violència i del terrorisme, amb lemes com "No a les guerres", i també s’han pogut veure nombroses samarretes amb la paraula Barcelona, on la "l" s’ha canviat per un crespó negre.

"Som aquí per mostrar el nostre condol als qui han perdut a familiars o éssers estimats, i també per demostrar que no tenim por, que tirarem endavant i que no podran amb nosaltres," ha explicat Montse, una de les manifestants.

Al llarg del passeig de Gràcia també s’han vist moltes banderes, tant independentistes com espanyoles, i en alguns moments s’ha viscut certa tensió, sense arribar a majors.

També han onejat banderes amb l’Arc de Sant Martí i, fins i tot, una bandera del Pakistan, que portava l’entitat Centro Islámico Camino de la Pau, que s’ha manifestat rere una pancarta amb l’eslògan "El terrorisme no té religió. Islam vol dir pau".

"Som aquí per rebutjar tot tipus de violència com ciutadans catalans que som. Als musulmans ens afecta de la mateixa forma, i som i continuem sent les primeres víctimes d’aquest terrorisme", ha destacat un dels portaveus, Naveed.

També han acudit a la manifestació plataformes antisobiranistes com Societat Civil Catalana, amb una pancarta sota el lema "Units davant el terrorisme" i la plataforma Associació per la tolerància, que ha demanat de centrar-se en la unitat contra el terror.

tracking