SEGRE

SUCCESSOS TERRORISME

El terrorista de Londres portava una espasa i va cridar “Al·là és gran”

|

Policies i forenses inspeccionen el lloc dels fets a Brussel·les.

Policies i forenses inspeccionen el lloc dels fets a Brussel·les.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autor de l’atac perpetrat divendres a la nit a prop del Palau de Buckingham contra tres policies portava una espasa i va cridar “Al·lahu-àkbar” (“Al·là és gran”), segons va revelar ahir el cos de seguretat, que està investigant el succés com un acte terrorista.

La Policia Metropolitana va explicar que al voltant de les 20.35 (hora local) un jove de 26 anys va aparcar en una zona prohibida de l’albereda The Mall, al costat d’un cotxe patrulla. Els tres agents es van atansar i van veure que portava una espasa al seient del copilot, per la qual cosa van intentar detenir-lo. El sospitós es va resistir i va intentar apunyalar els agents al crit d’“Al·lahu-àkbar”. Finalment, van aconseguir reduir-lo utilitzant gas lacrimogen, segons va indicar el cap de la unitat antiterrorista de Scotland Yard, Dean Haydon, citat per la cadena BBC. Els tres policies van resultar ferits i dos van haver de ser hospitalitzats per talls a les mans i als braços. L’atacant també va haver de rebre atenció mèdica.

Les forces de seguretat van trobar una arma falsa i dos còpies de l’Alcorà a l’habitatge de l’atacant

D’altra banda, les autoritats belgues van començar ahir la investigació de l’atac perpetrat divendres al centre de Brussel·les, on un home d’origen somali va ferir amb un ganivet dos militars abans que l’abatessin de dos trets.

En un primer escorcoll del seu habitatge, situat a Bruges, les forces de seguretat van trobar una arma falsa i dos còpies de l’Alcorà, segons la Fiscalia belga, que tracta l’incident com un cas de terrorisme.

Paral·lelament, la policia finlandesa va deixar ahir en llibertat sense càrrecs un dels arrestats per l’atac de Turku de fa una setmana, en el qual van morir dos dones, de forma que ja són tres els alliberats dels set homes que van ser inicialment detinguts.

tracking