SEGRE

POLÍTICA EUA

Trump: “Necessitem el mur perquè Mèxic és el país amb més crims”

El president dels Estats Units defensa a través de Twitter d’aquesta manera la barrera fronterera || Reitera que la pagaran els mexicans, malgrat que aquests s’hi neguen

Un carrer de la població de Rockport, Texas, devastat pel pas de l’huracà Harvey.

Un carrer de la població de Rockport, Texas, devastat pel pas de l’huracà Harvey.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va afirmar ahir que el seu país necessita el mur fronterer amb Mèxic perquè aquest és el país “amb més crim del món”. “Amb Mèxic sent una de les nacions amb més crim del món, hem de tenir EL MUR. Mèxic pagarà per aquest mitjançant reemborsament/d’altres”, va dir a Twitter. Trump es troba immers en una batalla pressupostària per aconseguir que el Congrés aprovi fons per a la seua construcció, una tasca gens fàcil per la negativa rotunda de l’oposició demòcrata i d’alguns legisladors republicans que representen estats fronterers. El mandatari va arribar a amenaçar de provocar un tancament parcial del Govern si el Congrés no autoritza els fons per construir un mur amb Mèxic, país que, segons va reiterar ahir Trump, acabarà pagant-lo d’una manera o una altra, encara que no va donar-ne més detalls. Trump també va preguntar ahir als seus 36,8 milions de seguidors a Twitter si ha de continuar negociant amb Mèxic i el Canadà el Tractat de Lliure Comerç d’Amèrica del Nord, també conegut com a NAFTA per les sigles en anglès. “Estem al NAFTA (el pitjor acord comercial mai realitzat) amb Mèxic i el Canadà. Sent tots dos molt difícils, l’hauríem de liquidar?”, va tuitejar.

El pas de l’huracà Harvey per Texas deixa cinc mortsL’huracà Harvey, ja convertit en tempesta tropical, ha deixat almenys cinc víctimes mortals i desenes de ferits al seu pas per Houston (Texas), segons va informar ahir el Servei Meteorològic Nacional. L’alcalde d’aquesta ciutat, Sylvester Turner, va confirmar que es va inundar pràcticament tota la urbs i que els serveis d’emergències van rebre més de dos mil trucades d’ajuda. Van ser evacuats dos complexos d’apartaments, d’on van rescatar més de cinquanta nens.La primera víctima mortal de l’huracà va ser un veí de la petita ciutat de Rockport, on l’huracà Harvey va tocar terra divendres amb uns vents de 215 quilòmetres per hora.En el seu compte de Twitter, el xèrif del comtat de Harris, Ed González, va avisar que el nombre de morts encara “podria augmentar”.

tracking