SEGRE

EUA CLIMA

Louisiana, en estat d’emergència pel pas de l’huracà Harvey

A la ciutat texana de Houston, centenars de persones estan atrapades per inundacions

Soldats de la Guàrdia Nacional de Texas rescaten una família d’una zona inundada per l’huracà Harvey a Houston.

Soldats de la Guàrdia Nacional de Texas rescaten una família d’una zona inundada per l’huracà Harvey a Houston.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’EUA, Donald Trump, va aprovar ahir la declaració de l’estat d’emergència a l’estat de Louisiana, afectat, de la mateixa manera que el de Texas, per greus inundacions a causa del pas del cicló Harvey, segons va informar la Casa Blanca. Aquesta declaració autoritza el departament de Seguretat Nacional i l’Agència Federal per a la Gestió d’Emergències (FEMA) a coordinar tots els esforços de socors en casos de desastre i alliberar fons federals per afrontar la tragèdia.

L’estat de Louisiana, a l’igual que Texas, s’ha vist afectat per greus inundacions a causa de l’arribada, la nit de divendres passat, de l’huracà Harvey a les costes nord-americanes del golf de Mèxic, que a pesar d’haver-se degradat a tempesta tropical ja ha causat almenys cinc morts i desenes de milers de damnificats.

Les autoritats van calcular que hauran d’allotjar més de trenta mil persones a causa de les inundacions sense precedents deixades pel cicló, que ha afectat especialment l’àrea de Houston (Texas). Centenars d’habitants d’aquesta ciutat encara esperaven ser rescatats de les seues cases inundades.

L’estat d’emergència, que en el cas de Texas va ser declarat gairebé immediatament després de l’arribada de Harvey a la costa texana, autoritza la FEMA a identificar, mobilitzar i proporcionar a la seua discreció l’equip i els recursos necessaris per assistir els damnificats per la tempesta.

tracking