SEGRE

El PSOE demana la dimissió de Rajoy perquè no és un president "creïble"

Margarita Robles

El PSOE demana la dimissió de Rajoy perquè no és un president "creïble"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del PSOE en el Congrés, Margarita Robles, ha demanat avui al president del Govern, Mariano Rajoy, que dimiteixi perquè Espanya "necessita un president creïble" per afrontar els "greus problemes" com el terrorisme o el debat territorial a Catalunya.

En la seua intervenció en el ple extraordinari perquè Rajoy doni més explicacions sobre el cas Gürtel, Robles l’ha acusat d’estar "atrinxerat a la Moncloa" davant dels casos de corrupció en el PP, i li ha demanat que no faci "com altres presidents que es van embolicar a la bandera" en situacions similars. Per això, li ha reclamat que assumeixi "responsabilitats polítiques" i que "dimiteixi per dignitat" i perquè això "li vindrà millor a Espanya per afrontar els greus problemes" que té en aquests "moments difícils".

Per a Robles no és creïble la declaració que Rajoy va realitzar el mes de juliol passat a l’Audiència Nacional davant del jutge que porta el cas Gürtel, i les explicacions que va donar en aquell moment. "Em va produir vergonya per les seues evasives perquè no va provar d’aclarir fets", ha manifestat Robles amb referència a aquesta declaració de Rajoy davant del jutjat, en la qual va contestar a les preguntes tant del jutge com dels advocats amb "superioritat moral i arrogància", li ha recriminat.

Segons el seu parer, Rajoy és un "president sota sospita" perquè amb els seus silencis i la seua falta d’explicacions ha mostrat "connivència o tolerància" amb el finançament irregular del PP, i li ha recriminat que en la seua compareixença d’avui tampoc no hagi aclarit res. En aquest sentit, Robles ha advertit que el PSOE reclamarà també la seua compareixença davant la comissió d’investigació sobre el finançament del PP al Congrés.

La portaveu socialista ha advertit que la corrupció també afecta els diners públics, perquè es tracta de fons que no pararan ni a la Seguretat Social, ni a les pensions, i això "li importa molt els ciutadans". S’ha referit a l’amnistia fiscal duta a terme pel Govern, amb la que considera que Rajoy "ha incomplert el deure que aquells que no van pagar els impostos hagin contribuït a les arques públiques".

També ha assegurat que hi ha des del Govern una "falta de respecte" als professionals de la Justícia, a part que el titular de l’Executiu quan declara davant dels tribunals "entra per la porta del darrere i al seu cotxe oficial".

Margarita Robles ha iniciat la seua intervenció, igual com el president del Govern, expressant el seu "suport i record" a les víctimes i les Forces i Cossos de Seguretat i els serveis de sanitat i emergències que van actuar davant els atemptats de Cambrils i Barcelona.

tracking