SEGRE

Rajoy garanteix la protecció davant d'un "projecte autocràtic liderat per radicals"

Mariano Rajoy durant la seua compareixença.

Rajoy no veu motiu per acudir al ple i critica una actitud "inquisitorial"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha garantit aquest dimecres que l’Executiu actuarà "amb fermesa", defensarà els drets dels espanyols i protegirà els catalans d’"un projecte autocràtic liderat per radicals". Rajoy s’ha referit a la situació a Catalunya en la seua intervenció davant del ple extraordinari del Congrés convocat perquè informi del cas Gürtel i del suposat finançament il·legal del PP.

Davant aquesta petició, ha considerat que hi ha altres assumptes que requereixen molt més l’actuació dels dirigents polítics, entre ells la unitat contra el terrorisme, continuar avançant en la recuperació econòmica i fer front a les aspiracions independentistes a Catalunya.

Rajoy ha demanat de ser conscients de la gravetat del desafiament que suposa "la voluntat d’alguns de liquidar la nostra unitat nacional i la nostra convivència de manera unilateral i amb cert menyspreu a les regles més fonamentals d’una democràcia".

"El Govern actuarà amb la fermesa que requereix la magnitud de la provocació al nostre Estat de Dret, a la nostra Constitució i al propi autogovern de Catalunya."

En la mateixa línia, ha garantit que el Govern defensarà el dret de tots els espanyols a decidir què és el seu país i protegirà als catalans "d’un projecte autocràtic liderat per radicals que només portaria divisió, enfrontament i pèrdua de llibertat i benestar".

tracking