SEGRE

Tardá a Rajoy: 'A Catalunya només els queda imposar la força bruta i corrupta'

Joan Tardà.

Tardá a Rajoy: 'A Catalunya només els queda imposar la força bruta i corrupta'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardá, ha dit aquest dimecres al president del Govern, Mariano Rajoy, que el dia 1 d’octubre Catalunya optarà per "la valentia democràtica" i "li deixarem a vostè la força bruta i corrupta. Només els queda la força per imposar el poder".

En la seua intervenció en el ple extraordinari perquè Rajoy doni més explicacions sobre el cas Gürtel, Tardá ha subratllat que la ciutadania ha de saber que "avui està aquí perquè li hem tirat de les orelles" i ha acusat el president de tenir un concepte "dràstic, un tant podrit i molt corromput" del terme constitucionalisme. "I no li càpiga cap dubte" li ha dit que negar-se a assumir responsabilitats li portarà a "majors i pitjors corrupcions", també respecte a Catalunya.

En aquest sentit, ha afirmat que Catalunya avui dia ja assumeix que les institucions espanyoles manquen d’autoritat moral i la majoria les percep com a "corruptes i incapaces de sintonitzar amb els anhels de la ciutadania".

D’Espanya ha dit, "només rebem insults, prejudicis satànics, caricatures bastes, apel·lacions a la violència i amenaces. Només li queda la força per imposar el poder".

Tardá ha acusat Rajoy d’aferrar-se al poder "contra vent i marea" i s’ha preguntat què pot esperar-se d’una persona amb altes responsabilitats en el PP que no va dimitir quan va saber que el seu extresorer tenia un compte bancari a Suïssa. El portaveu d’ERC també s’ha qüestionat què pot esperar-se d’algú que va callar la veritat a l’Audiència Nacional i va riure dels jutges".

Tardá ha admès que els governs del PP "dan el pego", però ho fan per la "supèrbia" dels seus missatges i per "patrioterisme" perquè el patriotisme, ha dit, és una cosa més important.

Una vegada més, el portaveu d’ERC al Congrés ha denunciat la complicitat del PP amb els grups econòmics, bancs i empreses i ha acusat els populars de mantenir-se en el poder "prostituint" les institucions. Aquí ha posat d’exemple el Tribunal Constitucional.

tracking