SEGRE

INVESTIGACIÓ SUCCESSOS

El cotxe de Susqueda va ser empès per algú, diu Interior

Forn afirma que la caiguda del vehicle al pantà no va ser accidental || Mossos i Bombers revisen l’aigua i punts concrets

Imatge difosa pels Mossos d’Esquadra dels desapareguts.

Imatge difosa pels Mossos d’Esquadra dels desapareguts.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, va dir ahir que el vehicle de la parella de joves desapareguda des de dijous no va caure al pantà de Susqueda per accident, sinó que “algú el va empènyer”. La recerca de les unitats subaquàtiques dels Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat es va centrar ahir a explorar l’aigua i revisar punts concrets.

En declaracions fetes als mitjans al participar a la Junta Local de Seguretat de Sant Sadurní d’Anoia, Forn va assegurar que “l’evidència més gran que tenim és que el cotxe no cau per accident. Anirà a parar al pantà perquè algú l’empeny, algú l’hi porta”.

Entre els objectes trobats, hi ha les reflexions de la noia, però es descarta que sigui una nota de suïcidi

Forn va afirmar que totes les hipòtesis segueixen obertes i que la investigació policial té en compte totes les possibilitats, fins i tot que es tracti d’una desaparició voluntària.

Els bussejadors es trobaven ahir a la zona on es va localitzar l’Opel Zafira en el qual viatjaven Paula M. P., de 21 anys, i Marc H. L., de 23, buscant més pistes o algun rastre dels joves, encara que hi havia mala visibilitat i el pantà és profund, d’uns sis metres, segons van informar els dos cossos d’emergències.

A la zona van treballar vuit dotacions dels Bombers, amb el grup d’actuacions especials subaquàtic, així com la unitat subaquàtica, la canina, la de muntanya i l’helicòpter dels Mossos, a banda dels Agents Rurals.

Els efectius també van revisar i van comprovar punts concrets a la superfície en els quals se sospita que poden trobar-se pistes, com ara el camí pel qual el cotxe dels joves va arribar al pantà, i en aquests dies s’han revisat un pou i una pedrera.

El caiac amb el qual la parella pretenia fer una excursió pel pantà va ser trobat diumenge a l’aigua i dilluns a la nit es va trobar el cotxe, que va ser reflotat dimarts. A l’interior del vehicle es va localitzar documentació de la parella, roba, material d’acampada i uns escrits que eren unes reflexions de la noia, però es descarta que fos una nota de comiat o de suïcidi.

Malgrat que es va revelar que dins del cotxe hi havia una pedra lligada al canvi de marxes o al pedal del gas, els Mossos d’Esquadra van confirmar que, si bé hi havia una pedra dins de l’Opel Zafira, no es podia determinar si ja hi era abans o va entrar quan el vehicle es precipitava fins a l’aigua del pantà.

tracking