SEGRE

EUA CLIMA

Harvey serà el desastre natural més costós dels Estats Units

Almenys 160.000 milions de dòlars

Camions de la Guàrdia Nacional de Texas porten persones afectades per les inundacions a Houston.

Camions de la Guàrdia Nacional de Texas porten persones afectades per les inundacions a Houston.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’huracà Harvey, convertit ara en tempesta tropical, va camí de convertir-se en el desastre natural més costós de la història dels Estats Units, segons els càlculs fets per l’empresa de meteorologia AccuWeather i divulgats ahir en aquest país. El cost de l’impacte de Harvey per a l’economia nord-americana s’atansarà almenys als 160.000 milions de dòlars, segons va indicar AccuWeather en un comunicat, al precisar que aquesta xifra és similar a l’“efecte combinat” dels huracans Katrina (2005) i Sandy (2012).

Harvey, que va entrar a Texas divendres a la nit com un fort huracà de categoria 4, d’un màxim de 5, s’ha desplaçat ja a l’est, cap a Louisiana, però ha deixat inundacions a Texas qualificades d’“èpiques” pel president dels EUA, Donald Trump, a banda de més de vint morts i uns 17.000 desplaçats. Un total de 24.000 soldats de la Guàrdia Nacional dels EUA seran desplegats a l’estat de Texas per ajudar en les tasques d’emergència.

Per la seua banda, el ministeri d’Exteriors d’Espanya “no coneix” que hi hagi víctimes ni ferits espanyols com a conseqüència d’aquesta tempesta tropical.

tracking