SEGRE

Puigdemont denuncia que s'ha volgut col·locar els Mossos en el 'punt de mira'

Fotografia facilitada per la Generalitat de Catalunya, del seu president Carles Puigdemont, ahir durant la inauguració a Copenhaguen (Dinamarca) de la nova delegació del Govern de la Generalitat als països nòrdics.

Fotografia facilitada per la Generalitat de Catalunya, del seu president Carles Puigdemont, ahir durant la inauguració a Copenhaguen (Dinamarca) de la nova delegació del Govern de la Generalitat als països nòrdics.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president català, Carles Puigdemont, va denunciar aquest dijous durant una visita a Dinamarca que els Mossos d’Esquadra han estat objecte d’una campanya de desprestigi després dels recents atemptats a Barcelona i a Cambrills. "Des del primer moment alguns han volgut posar els Mossos en el punt de mira, quan han demostrat ser capaços de gestionar de manera molt correcta una crisi tan complexa com aquesta," va afirmar després d’una reunió amb parlamentaris danesos.

Segons ha publicat avui El Periódico de Catalunya i van confirmar fonts de la lluita antiterrorista a Efe, els Mossos, les forces de seguretat de l’Estat i el CNI van rebre a finals de maig un avís de la CIA alertant dels plans de l’Estat Islàmic (EI) per atemptar a l’estiu a Catalunya, "específicament a la Rambla".

Aquest diari ja havia informat d’una alerta nord-americana poc després de l’atemptat, però la notícia va ser desmentida llavors pel propi Puigdemont; el conseller d’Interior, Joaquim Forn; i el responsable de la Policia regional, Josep Lluís Trapero.

tracking