SEGRE

ÀSIA CRISI NUCLEAR

Trump diu que el diàleg “no és la resposta” a la crisi nord-coreana

El líder de Corea del Nord insisteix que atacarà l’illa de Guam || El Consell de Seguretat de l’ONU condemna els llançaments però no pren mesures

Fotografia cedida per l’Agència Nord-coreana Central de Notícies (KCNA) del suposat llançament d’un míssil dimarts passat.

Fotografia cedida per l’Agència Nord-coreana Central de Notícies (KCNA) del suposat llançament d’un míssil dimarts passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar ahir que el diàleg “no és la resposta” a l’escalada de tensió amb Corea del Nord, suscitada per les nombroses proves nuclears i amb míssils balístics portades a terme pel règim de Kim Jong-un.

“Els Estats Units han estat parlant amb Corea del Nord i pagant diners com a extorsió durant vint-i-cinc anys. Parlar no és la resposta”, va escriure el magnat novaiorquès en el seu compte oficial de la xarxa social Twitter.

El secretari d’Estat dels EUA matisa Trump assegurant que la via diplomàtica segueix oberta

Trump ja va advertir que estudia l’opció militar si Pyongyang finalment materialitza l’amenaça d’atacar el territori nord-americà a l’illa de Guam, a l’oceà Pacífic.

Poc després, el secretari de Defensa dels Estats Units, James Mattis, va matisar les paraules de Trump assegurant que Washington “no s’ha quedat sense solucions diplomàtiques” en la crisi amb Corea del Nord.

Corea del Nord ha efectuat en els últims anys nombroses proves que s’han traduït en un enduriment del règim de sancions internacionals. Tanmateix, això no ha servit per dissuadir Kim Jong-un.

Mentrestant, Corea del Nord va confirmar el llançament dimarts, supervisat pel mateix líder del règim, d’un míssil balístic d’abast mitjà Hwasong-12 en resposta a les maniobres que Corea del Sud i els Estats Units estan realitzant a la península.

El projectil nord-coreà va sobrevolar la península d’Oshima (illa septentrional nipona d’Hokkaido) abans de caure al Pacífic, a uns 1.180 quilòmetres del cap d’Erimo (nord-est). El líder nord-coreà va alertar que el llançament del míssil sobre el Japó suposa “un preludi d’un atac contra l’illa de Guam”, segons va recollir l’agència nord-coreana KCNA.

En resposta al nou llançament, el Consell de Seguretat de l’ONU va fer dimarts una reunió de caràcter urgent en la qual va descriure el llançament del míssil com una acció “indignant”.

Ahir, l’Armada dels EUA va dur a terme una prova defensiva amb míssils davant les costes de Hawaii, en el marc de l’escalada de tensió a la regió.

tracking