SEGRE

FRANÇA REFORMA LABORAL

Macron flexibilitza l’acomiadament i la contractació per reduir l’atur

Vol reduir al 7 per cent una desocupació que ara és del 9,5% || Segons l’Executiu gal, els efectes d’aquesta reforma laboral tardaran a veure’s entre 18 i 24 mesos

El president francès, Emmanuel Macron.

El president francès, Emmanuel Macron.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern francès, presidit per Emmanuel Macron, va publicar ahir un informe en el qual s’inclouen 36 mesures en el marc de la seua reforma del mercat laboral, entre les quals destaca donar una major flexibilitat a les empreses o la penalització dels acomiadaments injustificats, unes mesures que tardaran a ser tangibles, segons l’Executiu gal, “entre 18 i 24 mesos”.

En aquest sentit, des del Palau de l’Elisi van justificar en les seues propostes donar més flexibilitat a les empreses quant a l’adaptació de la remuneració i hores de treball a les condicions del mercat laboral, a causa que veuen la llei actual com “un fre a la contractació i la inversió”.

Macron s’ha compromès a reduir l’atur de França fins al 7 per cent per al 2022

Així mateix, aposta per la negociació directa entre empresa i treballadors, especialment entre aquelles amb menys de 50 empleats en la qual s’elegeixi un representant dels empleats sense que necessàriament sigui un de sindical, i a través del qual es pugui tenir accés “directe i senzill” a la negociació.

D’altra banda, assenyala que limitarà els acomiadaments considerats “injustificats” per un tribunal i s’incrementarà la indemnització del 20 per cent del salari per any treballat en una empresa fins al 25%. Segons el Govern francès, un empleat que guanyi de mitjana 2.000 euros al mes i sigui acomiadat després de deu anys de servei veuria un increment de la seua indemnització legal des dels 4.000 fins als 5.000 euros.

Malgrat que Macron compta ja amb el suport del Parlament, els sindicats consideren aquesta reforma laboral com a “decebedora”.

De fet, el sindicat CGT va confirmar que seguirà endavant amb el seu pla d’organitzar una manifestació de protesta el dia 12 de setembre.

França, la segona economia més gran de la UE, compta amb una taxa d’atur del 9,5%, el doble que la que presenten altres països dels Vint-i-vuit, mentre que Macron s’ha compromès a reduir-la fins al 7 per cent per a l’any 2022.

El text impulsat pel gabinet del president Emmanuel Macron segueix les recomanacions del gener del 2013 del Parlament Europeu.

D’altra banda, Macron va considerar ahir que l’Aràbia Saudita i Qatar han finançat grups que han “contribuït al terrorisme”.

Identificació obligatòria de qui compri material explosiu? Tota persona que compri a França components amb què es puguin fabricar explosius s’haurà d’identificar a partir d’avui, una mesura anunciada avui per l’Executiu que reforça la lluita contra el terrorisme. En aquest sentit, el decret publicat al Butlletí Oficial, que entra en vigor aquest divendres, té per objectiu evitar la fabricació entre altres del TATP, utilitzat per l’organització jihadista Estat Islàmic (EI) com la que s’estava preparant a Alcanar per atemptar a Catalunya.

tracking