SEGRE

PROCÉS SOBIRANISTA

El Govern garanteix que l’1-O es votarà i Madrid diu que està llest per impedir-ho

Turull assegura que les amenaces judicials no els impediran aprovar la llei i convocar el referèndum || Romeva envia a les cancelleries un informe d’experts internacionals que avala la consulta

Arran va col·locar una gran pancarta i una estelada al madrileny Puente de Segovia.

Arran va col·locar una gran pancarta i una estelada al madrileny Puente de Segovia.TWITTER/ @ARRAN_JOVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern i conseller de Presidència, Jordi Turull, va insistir ahir que l’Executiu català “gestionarà els temps” com consideri “més oportú” amb l’“objectiu i determinació” de garantir que “l’1 d’octubre es voti”. Després de reunir-se a Bilbao amb el seu homòleg al Govern basc, Josu Erkoreka, va dir que firmar la llei del referèndum no és “un problema”, sinó “un autèntic honor” per a ell i per als diputats de JxSí al Parlament. D’aquesta manera, va subratllar que “no hi ha problemes per firmar la llei ni el decret de convocatòria”.

“Quan en la teua vida política has dedicat hores i hores, quilòmetres i quilòmetres, al servei d’aquesta causa, poder tenir el privilegi de firmar aquesta llei, per a mi, no és un problema, és un autèntic honor”, va insistir Turull.

En aquesta línia, va assegurar que les “amenaces” de pèrdua de patrimoni o a la carrera política els “reafirmen encara més en la defensa del que farem”. El portaveu de l’Executiu va censurar que és “lamentable” que, “per posar unes urnes, un Estat amenaci amb totes aquestes coses”, una cosa que tampoc no el “sorprèn”.

Per la seua banda, el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ha enviat a les cancelleries internacionals un informe en anglès d’experts internacionals que avala el referèndum anunciat per a l’1 d’octubre i defensa la legitimitat del Govern per organitzar-lo i aplicar el resultat.

Per la seua part, el portaveu de l’Executiu espanyol i ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va assegurar que el Govern central té estudiades i preparades totes les respostes als passos que puguin fer els independentistes i actuarà immediatament amb tots els instruments necessaris quan facin qualsevol pas que suposi la vulneració de la llei en la seua aspiració de celebrar un referèndum el pròxim 1 d’octubre.

D’altra banda, la CUP va presentar el llibre Referèndum 2017: la clau que obre el pany, una recopilació d’articles que firmen, entre d’altres, diputats i exdiputats anticapitalistes com Benet Salellas i Gabriela Serra, en què apel·len a la “desobediència civil per blindar l’1-O”.

Finalment, el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, donarà llibertat de vot en el referèndum, tot i no estar d’acord “amb les condicions en què es convocarà”.

L’octubre del 2016, l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) va anunciar que, a partir de l’1 de setembre d’aquest any, exerciria totes les actuacions que actualment li permet el marc autonòmic i estatutari pel que fa a la gestió dels diversos tributs cedits.

A més, dilluns vinent entraran en servei les trenta-dos oficines d’atenció al públic amb què comptarà l’ATC, que arranca amb uns set-cents treballadors, però amb la previsió d’assolir els vuit-cents a finals d’aquest any.

Fonts dels comuns van explicar que l’acte tindrà lloc al migdia, al parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet, i que l’eslògan serà “Una Catalunya sobirana, diversa i valenta”, que els tres líders prendran la paraula i que hi haurà actuacions musicals. Les mateixes fonts van explicar que l’acte s’emmarca en un començament del curs polític que ha vingut marcat pels “atacs del Govern del PP” a la sobirania de Catalunya. “Des del FLA i la llei Montoro, que asfixien i controlen les nostres finances, fins a les més de trenta lleis recorregudes pel Govern [central]”, van afegir.

D’altra banda, els operaris del Servei de Neteja Urgent (SELUR) de l’ajuntament de Madrid van retirar una enorme estelada col·locada ahir al madrileny Puente de Segovia per l’organització Arran, al costat d’un cartell amb el lema “Lluitem contra l’Estat espanyol, no contra la seua gent. Pobles units contra el règim del 78.

Arran va col·locar una gran pancarta i una estelada al madrileny Puente de Segovia.

Arran va col·locar una gran pancarta i una estelada al madrileny Puente de Segovia.TWITTER/ @ARRAN_JOVENT

tracking