SEGRE

AGRESSIÓ SUCCESSOS

Investiguen si la mort del nen d’Elda va ser per una venjança

L’autòpsia no ha sigut concloent encara que apunta a una asfíxia del petit

El cotxe fúnebre amb el cos del nen surt del tanatori de la ciutat cap al cementiri.

El cotxe fúnebre amb el cos del nen surt del tanatori de la ciutat cap al cementiri.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autòpsia practicada al nen de 8 anys que va morir al domicili d’Elda (Alacant) on hi va haver un assalt, en què la nòvia del seu pare d’acollida va ser emmordassada, no ha sigut concloent pel que fa a la causa exacta de la mort encara que apunta a una possible asfíxia. Les principals indagacions de la policia apunten que els fets es corresponen a una venjança.

Fonts de la investigació van informar ahir que l’asfíxia seria una de les principals hipòtesis que s’estudien de moment encara que no se’n descarten d’altres ja que el menor, que patia diverses patologies, no presentava signes externs de violència ni contusions. A causa de la inconcreció dels resultats de l’examen forense, es van enviar mostres biològiques del nen a l’Institut Nacional de Toxicologia, a Madrid, per veure si s’obtenen més dades que permetin aclarir el cas.

El crim s’hauria perpetrat amb violència i sense que s’emportessin cap objecte de valor

D’altra banda, el delegat del Govern central al País Valencià, Juan Carlos Moragues, va assegurar que es mantenen obertes “diverses línies d’investigació”. Moragues va assenyalar que s’estan practicant proves científiques i diverses anàlisis en una investigació sota secret de sumari i per a la qual ha reclamat “cautela” i “prudència”. No obstant, les principals indagacions dels investigadors se centren en el fet que el succés respon a una venjança per la manera en què es va perpetrar ja que els atacants esperaven les dos víctimes, van actuar amb violència i no es van emportar de l’habitatge cap objecte de valor. Un altre punt de la investigació és que la dona agredida hauria rebut durant els darrers mesos notes amb dibuixos intimidatoris, segons Radio Elda, però des del cos que du a terme la investigació no confirmen aquest incident.

D’altra banda, al voltant de 200 veïns d’Elda van acompanyar ahir la família del nen al tanatori d’Elda-Petrer que va celebrar a partir de les 11 hores la missa funeral de cos present pel menor amb la presència de veïns, autoritats locals i familiars, inclòs el pare d’acollida i la dona agredida.

L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, va explicar quan es va acabar el funeral que els serveis municipals i la Generalitat valenciana s’han posat a disposició de la família per oferir l’atenció que necessitin, inclosa la psicològica.

tracking