SEGRE

SUCCESSOS INCENDI

Un núvol tòxic reclou durant cinc hores tres poblacions de Madrid

La causa de l’incident era un incendi de magnesi en una nau de Fuenlabrada

Imatge de l’incendi que va generar un núvol tòxic al polígon La Vega 2, a Fuenlabrada.

Imatge de l’incendi que va generar un núvol tòxic al polígon La Vega 2, a Fuenlabrada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns dels municipis madrilenys de Griñón, Humanes i Moraleja de Enmedio van passar ahir més de cinc hores confinats a les seues cases després de ser alertats de la presència d’un núvol tòxic generat per l’incendi de quaranta tones d’encenalls de magnesi i alumini en un polígon industrial de Fuenlabrada.

A les 09.22 hores del matí es va originar el foc a l’exterior d’una nau del polígon La Vega 2, ubicat al carrer Sierra de Cazorla. Per causes que s’investiguen, es van cremar 40 tones d’encenalls de magnesi i alumini, en un foc que va deixar un ferit i la propagació del qual van evitar els Bombers, que al tancament d’aquesta edició estaven sufocant el foc removent el material cremat amb maquinària pesant i una mica d’aigua.

Segons va explicar el portaveu d’Emergències Comunitat de Madrid 112, David García, aquest tipus d’incendis no es poden extingir amb aigua ni amb material espumogen, sinó que és necessari llançar sal de farga al material cremat i posar-lo en una superfície plana.

En l’incident va resultar ferit un home de 47 anys, treballador de la nau, que va patir cremades de segon grau al 30% del seu cos i que va ser traslladat a l’Hospital de Getafe amb pronòstic reservat.

Un foc obliga a desallotjar un edifici a ManresaEls Bombers de la Generalitat van desallotjar ahir els tretze inquilins d’un bloc de pisos del centre de Manresa a causa d’un incendi que es va originar en un habitatge i que es va estendre per la segona i la primera plantes i en el qual no es va haver de lamentar cap ferit.

tracking