SEGRE

Rajoy promet "intel·ligència" davant del "disbarat" d'aquesta setmana a Catalunya

El president del Govern, Mariano Rajoy.

Rajoy promet "intel·ligència" davant del "disbarat" d'aquesta setmana a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha garantit aquest dilluns que l’Executiu actuarà amb "proporcionalitat, intel·ligència, tranquil·litat i fermesa" davant del "disbarat" que augura que pretenen cometre aquesta setmana els independentistes en aprovar la llei del referèndum.

Rajoy, en la seua intervenció en la reunió de la Junta Directiva Nacional del PP, la primera del nou curs polític, ha assegurat que continuarà parlant amb altres forces polítiques per fer front al repte sobiranista i ha lamentat que no hi hagi ningú a la Generalitat amb capacitat de lideratge per plantejar la necessitat de reflexionar sobre allò que pretenen fer.

El cap de l’Executiu ha explicat que es tem que, un dia, els independentistes pretenguin que la Mesa del Parlament qualifiqui la llei del referèndum, la inclogui en l’ordre del dia del ple, no admeti esmenes de l’oposició i no permeti consultar el Comitè de Garanties Estatutàries, i, després, en aquella mateixa jornada, aprovar la llei i convocar la consulta.

Després de qualificar aquesta pretensió de "disbarat", ha cridat l’atenció sobre el fet que s’intenti impedir el dret de debat a l’oposició, una cosa que ha subratllat que no ha passat mai a Espanya des que es van recuperar les llibertats democràtiques. "Aquest és el llegat que alguns deixaran de la seua activitat", ha afegit el cap del Govern, qui ha insistit que el Govern no permetrà que hi hagi cap il·legalitat i que s’atempti contra la Constitució.

tracking