SEGRE

El fiscal general de l'Estat promet fermesa davant del "deliri" dels qui actuen fora de la llei

L'acte d'obertura de l'any judicial

El fiscal general de l'Estat promet fermesa davant del "deliri" dels qui actuen fora de la lleiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha garantit que la Fiscalia actuarà de manera "serena", però "tan ferma i enèrgica" com es requereixi, "davant del deliri dels qui se situen al marge de la llei", ja que davant d’ells "no caben vacil·lacions de cap classe". Així ho ha dit en la seua intervenció en la cerimònia d’obertura de l’Any Judicial celebrava al Tribunal Suprem, presidida pel Rei i que compta amb l’assistència del president d’aquest tribunal i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i del ministre de Justícia, Rafael Catalá.

En la part final del seu discurs, el primer que ha pronunciat en aquest acte com a fiscal general, Maza s’ha referit al procés independentista català sense esmentar-ho expressament, afirmant que "davant les vies de fet en les que s’està incorrent per alguns, amb greu trencament de l’ordre constitucional, la Fiscalia ha seguit i continuarà actuant en defensa del nostre Estat democràtic". "En èpoques convulses el nostre més segur agafador és la Llei" i per això la Fiscalia, ha dit, està obligada "a desplegar una defensa activa de l’Espanya constitucional", que serà tan ferma com sigui necessari per preservar "aquesta pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols".

Maza ha insistit en què, sota les ordres de la Fiscalia General, les fiscalies de l’Audiència Nacional, del Constitucional, del Tribunal de Comptes i de Catalunya, així com les provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, "continuaran actuant amb celeritat i coherència" per garantir la convivència constitucional.

El fiscal general ha volgut "deixar clar" que en aquest moment que travessa Espanya la institució que comanda "no abriga cap dubte sobre les seues obligacions" en aquest sentit.

tracking