SEGRE

Iglesias defensa que es permeti la "manifestació política legítima" de l'1-O

El líder de Podemos, Pablo Iglesias.

Iglesias defensa que es permeti la "manifestació política legítima" de l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimarts que el referèndum secessionista convocat per a l’1 d’octubre a Catalunya és "una manifestació política legítima" que "s’ha de poder celebrar en democràcia". En declaracions a Radiocable, Iglesias ha respost així en ser preguntat per les declaracions de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en les que va afirmar que quan hi hagi un requeriment formal als ajuntaments està disposada a facilitar que l’1-O es posin les urnes "sense posar en perill cap funcionari".

"Màxim respecte a la decisió que prengui l’Ajuntament", ha dit Iglesias qui, a continuació, ha assenyalat que comparteix amb Colau que l’1 d’octubre és "una manifestació política legítima".

El líder de Podemos ha afegit que les manifestacions polítiques "poden tenir moltes expressions" i que no considera "un escàndol" que, en aquest cas, "hi hagi urnes i la gent pugui votar". "Si hi ha molts sectors independentistes que legítimament es manifestaran l’1 d’octubre l’assenyat en democràcia és que puguin fer-ho", ha asseverat.

Podemos, ha insistit Iglesias, no comparteix el "full de ruta" dels partits que governen a Catalunya i aposta per "un referèndum pactat i amb efectes jurídics concrets", "una cosa diferent a l’1 d’octubre", encara que això, ha recalcat, "no vol dir que l’1 d’octubre no sigui una manifestació política legítima".

Respecte a la proposta del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de crear una comissió parlamentària de diàleg "per a l’avaluació i modernització de l’Estat autonòmic", Iglesias ha recordat que la seua formació ha defensat la urgència d’obrir un debat sobre aquest assumpte des de la seua creació però ha posat èmfasi en la importància que "estigui tothom".

En aquest sentit, ha dit que si en la comissió no participa ERC, no tindria "sentit".

tracking