SEGRE

Rivera dóna suport a Rajoy per recórrer immediatament al TC la llei del referèndum

Albert Rivera i Mariano Rajoy durant la reunió d'aquest dimarts.

Rivera dóna suport a Rajoy per recórrer immediatament al TC la llei del referèndumEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha donat aquest dimarts el seu suport "sense fissures" al cap del Govern, Mariano Rajoy, davant de les decisions que adopti davant els independentistes catalans i, en concret, a què presenti un recurs immediat al Tribunal Constitucional (TC) contra la llei del referèndum. Rivera ha exposat personalment a Rajoy aquest suport en la reunió d’alguna cosa més d’una hora que ambdós han mantingut aquest matí al Palau de la Moncloa.

En declaracions posteriors als periodistes en l’acte d’obertura de l’any judicial, el líder de Ciutadans ha informat d’aquest suport que ha traslladat personalment al president del Govern i de què ha demanat a Rajoy que l’Executiu actuï. Ha defensat que aquesta actuació aconsegueixi proporcionalitat i ha instat a evitar un altre 9N, quan creu que hi va haver un "buit" i no van actuar ni la Fiscalia ni el Govern per impedir que s’obrissin els col·legis i s’utilitzessin diners públics. "És un exemple del que no s’ha de fer. Confio que aquesta vegada el Govern no ho faci de la mateixa manera", ha subratllat abans d’explicar que ja se sap el que passarà aquesta setmana en el Parlament català amb l’aprovació de la llei del referèndum.

Es tracta, ha explicat, d’un acte il·legal que no va només contra la Constitució, sinó també contra l’Estatut de Catalunya.

Per això ha traslladat també Rajoy el seu suport perquè recorri aquesta iniciativa de forma immediata davant del Tribunal Constitucional.

Fonts de Ciutadans han informat que, en la reunió amb Rajoy, Rivera li ha sol·licitat que es mantinguin els mecanismes de coordinació i informació sobre els passos que s’hagin de donar en funció dels fets que s’esdevinguin a Catalunya en els propers dies.

tracking