SEGRE

Sánchez demana als catalans que no participin del "simulacre" de referèndum

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Sánchez proposa d'apujar els salaris entre el 2,5 i 3,5 per cent els propers 4 anysEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimarts als catalans que l’1 d’octubre no participin del "simulacre" de referèndum. En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press i preguntat per si l’Estat hauria de retirar les urnes, Sánchez s’ha limitat a dir que el que el Govern ha de fer és "garantir la legalitat".

A la pregunta de què li sembla que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, estigui disposada a posar a disposició del referèndum dependències municipals, Sánchez s’ha dirigit a la regidora per dir-li que no es pot ser "a dalt i a baix, fora i endins, amb els que se’n volen anar i amb els que es volen quedar". En política com en la vida, ha dit Sánchez, "cal saber on s’és" sobretot en moments "transcendentals" com aquest.

El que sí que ha trobat a faltar Sánchez en aquest debat és que no es parli del "cost del no diàleg" entre Catalunya i el Govern d’Espanya i ha assegurat que es tracta d’un cost "d’enorme transcendència". "No només es tracta d’un cost econòmic també és emocional i sentimental", ha precisat. I per això, ha dit "ens mereixem abordar una reforma del model territorial amb serietat, valentia i audàcia" per garantir a les pròximes generacions un model de convivència. Sánchez també s’ha referit a unes recents declaracions de Carles Puigdemont equiparant la prohibició del referèndum a un cop d’Estat.

Segons el parer de Sánchez, "el senyor Puigdemont ha llegit poc sobre cops d’Estat i poques constitucions" per plantejar el debat en aquests termes.

A la pregunta de per què li costa tant contestar quantes nacions té Espanya, Sánchez ha assenyalat que "almenys" hi ha tres i aquí ha citat: Catalunya, País Basc i Galícia. Sánchez ha demanat que es visqui amb "naturalitat i orgull" aquesta realitat complexa i ha reiterat que, fins ara, almenys, tres territoris han manifestat vocació de ser nació. I aquesta és la gran fortalesa".

Preguntat per una pròxima reunió amb el president del Govern, Mariano Rajoy, en línia amb la qual aquest manté avui amb el líder de Ciutadans, Albert, Rivera, Sánchez ha dit que no hi ha reunió fixada a l’agenda pròxima.

tracking