SEGRE

Junts pel Sí i CUP demanen a la Mesa que tramiti el referèndum

La llei serà aprovada previsiblement en el transcurs del ple d’aquest dimecres

La reunió de la Mesa del Parlament de Catalunya aquest dimarts.

La Mesa del Parlament eludeix per quarta vegada la tramitació de llei de referèndumParlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts pel Sí i la CUP han registrat a primera hora d’aquest matí una petició dirigida a la Mesa del Parlament perquè iniciï la tramitació de la llei del referèndum, que previsiblement serà aprovada en el transcurs del ple d’aquest dimecres de la cambra catalana, per assumir tota "responsabilitat política".

Els dos grups independentistes han presentat aquesta sol·licitud, que només fa referència a la llei del referèndum i no a la de transitorietat jurídica i fundacional de la república, poc abans que la Mesa es reuneixi de forma extraordinària abans que arrenqui el ple del Parlament.

En el seu escrit, Junts pel Sí i la CUP sol·liciten que, d’acord a l’article 37 del reglament de la cambra catalana, es procedeixi a "qualificar i admetre a tràmit" la proposició de llei del referèndum d’autodeterminació en "tràmit d’urgència extraordinària".

Fonts parlamentàries de Junts pel Sí que han explicat que aquesta sol·licitud presentada pels dos grups independentistes és una "manera d’assumir la responsabilitat política" de l’admissió a tràmit d’aquesta llei.

Si bé en aquesta sol·licitud no apareix la llei de "desconnexió" amb l’Estat, les mateixes fonts asseguren que això "no descarta" que no es pugui aprovar en el ple d’aquesta setmana o en el convocat de forma extraordinària per a divendres vinent, 8 de setembre: "pas a pas", assenyalen.

tracking