SEGRE

CRISI NUCLEAR

Putin preveu una “catàstrofe” global per l’escalada militar amb Corea

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, en foto d’arxiu.

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, en foto d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va advertir ahir que amenaçar Corea del Nord amb una intervenció militar podria desencadenar “una catàstrofe mundial”, ja que el règim de Kim Jong-un no deixarà les proves nuclears si no se sent segur. Per la seua banda, Corea del Nord va advertir els Estats Units, després de l’última prova nuclear, que rebrà “més paquets de regals”, si manté les “provocacions temeràries” i “pressions” en forma de sancions contra Pyongyang.

En resposta, el president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar que permetrà la venda d’“equip militar altament sofisticat” al Japó i a Corea del Sud, països veïns del règim nord-coreà de Kim Jong-un i amenaçats pels seus últims assajos atòmics. Per la seua banda, Corea del Sud estudia permetre que els Estats Units despleguin armes militars en el seu territori.

En aquest sentit, l’ONU va alertar dels riscos que es corren si esclaten accions armades a la península coreana, arran de la qual cosa la considera la “crisi més perillosa” a què s’enfronten.

tracking