SEGRE

ESNOTICIA

Iceta diu que l’Estatut és “la primera víctima” de la llei de l’1-O

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que l’Estatut és “la primera víctima” de la llei del referèndum perquè suposa un atac directe a la legalitat catalana actual, i va alertar que la norma que dóna empara legal a la consulta posa en risc la unitat civil a Catalunya.

En el debat sobre la llei del referèndum al ple del Parlament, va assenyalar que l’1-O només podria arribar a ser una mala repetició de la consulta del 9-N, i va alertar JxSí i la CUP que estan generant falses expectatives en els catalans que desencadenaran una enorme “frustració” perquè no hi haurà cap consulta vinculant.

Iceta va anunciar que el seu grup presentarà “immediatament” un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional al considerar que la tramitació i aprovació de la llei del referèndum suposa una “pèrdua” dels drets dels diputats del Parlament.

En aquest context, el PSC va iniciar una campanya publicitària sota el lema “Votar sense garanties? Que no comptin amb mi!”. El líder de la formació socialista va ser l’encarregat de llançar la campanya a les xarxes socials just després que la cambra catalana aprovés la llei del referèndum.

tracking