SEGRE

ESNOTICIA

Tots els alcaldes de capital de comarca tret de Lleida i Vielha posaran urnes

Responen així a la carta de Puigdemont i Junqueras afirmant que compten amb els seus col·legis electorals || Madrid remet la seua missiva i adverteix els secretaris que si col·laboren infringiran la Constitució

Tots els alcaldes de capital de comarca tret de Lleida i Vielha posaran urnes

Tots els alcaldes de capital de comarca tret de Lleida i Vielha posaran urnes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els 948 alcaldes de Catalunya (231 de Lleida) van rebre la matinada de dimecres a dijous un correu electrònic que adjuntava una carta de Puigdemont i Junqueras en la qual president i vicepresident els avancen que compten amb els seus col·legis electorals habituals per al referèndum de l’1-O, tret que els alcaldes diguin el contrari o plantegin matisos. Per fer-ho, Puigdemont i Junqueras els donen un termini de 48 hores, amb la intenció de publicar la llista d’urnes el pròxim dia 20, segons va transcendir de les lleis aprovades al Parlament.

A Lleida, gairebé totes les capitals de comarca tret de Lleida ciutat i Vielha (governades per PSC i Unitat d’Aran) van donar suport al procés o tenien previst fer-ho. Els alcaldes preveuen obrir els col·legis electorals i deu de les dotze capitals de comarca van subscriure decrets de suport sota la campanya #josigno, promoguda per l’AMI i l’ACM. Al seu costat, almenys 102 alcaldes de Lleida havien subscrit la campanya a última hora de la tarda d’ahir. Puigdemont va dir a TV3 que en el conjunt de Catalunya eren 560. Avui n’hi haurà més, tret que la suspensió de la llei del Referèndum alteri les coses.

Val a remarcar el cas de Les, l’alcalde del qual (Unitat d’Aran, filial del PSC), Emili Medan, va reiterar el seu suport a la consulta. Al contrari, el de Naut Aran, César Ruiz Canela (de CDA, soci electoral de CiU i PDeCAT) va assenyalar que la junta de govern local va aprovar ahir que “amb un informe desfavorable dels serveis jurídics i del secretari interventor” no cediran els col·legis electorals. AMI i ACM van afirmar al seu torn que “les policies locals, com en totes les eleccions, han de vetllar per l’ordre públic, i l’1-O ho faran com sempre perquè és la seua funció”.

Per la seua banda, el Govern espanyol, en línia amb tots els passos que fa el moviment independentista, va respondre amb rapidesa i va remetre una carta a través del secretari d’Estat d’Administracions Territorials als secretaris i interventors dels ajuntaments, en la qual Roberto Bermúdez de Castro Mur adverteix que, així com ja va avançar el passat dia 4 de juliol, qualsevol col·laboració amb el referèndum, ara ja convocat, suposarà la vulneració de diversos articles de la Constitució i podria incórrer en conseqüències. Tant administratives com penals, segons van afegir fonts de la delegació del Govern central a Catalunya.

MARC SOLSONA (MOLLERUSSA)

ALBERT BATALLA (LA SEU)

JOAN REÑÉ (FONDARELLA)

DAVID RODRÍGUEZ (SOLSONA)

JORDI IGNASI VIDAL (BALAGUER)

XAVIER CASOLIVA (GUISSONA)

Ros: “Si és legal cedirem els locals, i si no ho és, no" L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assegurar que la Paeria va rebre ahir a la matinada, a les 2.36 hores, la carta firmada per Carles Puigdemont i Oriol Junqueras i que l’ha remès al secretari general, com a cap dels serveis jurídics, perquè a partir d’aquesta i de la llei elabori un informe jurídic sobre la procedència o no de cedir locals. Estarà acabat entre avui i demà. “Jo m’adaptaré a la legalitat. Si és legal cedirem els locals i si no, no. Em cenyiré a l’informe del secretari general i no faré com el Parlament, que pren acords no avalats pel secretari general de la Cambra”, va declarar. Per la seua banda, els grups de l’oposició de PDeCAT, ERC, Crida i Comú ha organitzat una roda de premsa avui per impulsar accions conjuntes perquè hi hagi locals de votació a Lleida i no descarten forçar un ple extraordinari. Al seu torn, l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano (Unitat d’Aran-PSC), va dir que esperava també l’informe de la secretària municipal.

Marc Solsona (Mollerussa).

Marc Solsona (Mollerussa).SEGRE

Marc Solsona (Mollerussa).

Marc Solsona (Mollerussa).SEGRE

Marc Solsona (Mollerussa).

Marc Solsona (Mollerussa).SEGRE

Marc Solsona (Mollerussa).

Marc Solsona (Mollerussa).SEGRE

Marc Solsona (Mollerussa).

Marc Solsona (Mollerussa).SEGRE

tracking