SEGRE

TERRORISME INVESTIGACIÓ

Visita a la torre Eiffel dies abans d’atemptar a Barcelona

Investiguen possibles nexes entre la cèl·lula amb jihadistes a París |

Reunió d’interior amb els dirigents de les forces de seguretat.

Reunió d’interior amb els dirigents de les forces de seguretat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Interior gal, Gérard Collomb, va confirmar ahir que almenys dos dels terroristes que van atemptar el passat 17 d’agost a Barcelona van viatjar uns dies abans a París. Durant la seua visita, els jihadistes van comprar una càmera de fotos a l’Fnac i van passar per la torre Eiffel abans de tornar a Espanya. Collomb va assenyalar que el seguiment del recorregut dels terroristes es va fer a través dels mòbils que es troben en mans de les forces de l’ordre espanyoles. Se sap que es van allotjar en un hotel de

Malakoff

, una ciutat al sud de París, on dimecres es va descobrir en un apartament un laboratori de fabricació de peròxid d’acetona, el mateix explosiu que va fer esclatar la casa d’Alcanar on tenien la base els terroristes de Catalunya.

El ministre gal va anunciar que s’ha detingut una tercera persona relacionada amb aquests fets i va assenyalar que “és potser possible” que tinguin relació amb el grup d’Alcanar. Per la seua part, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va reunir ahir els dirigents d’informació de Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos i Ertzaina per avaluar les mesures de reforç després dels atemptats de Catalunya. D’altra banda, quatre eurodiputats espanyols van ser proposats pels líders de l’Eurocambra per formar part d’una comissió especial antiterrorista en aquest organisme.

tracking