SEGRE

ATEMPTAT HOMENATGE

Barcelona reconeix la tasca de policies i emergències després de l’atemptat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona va recordar ahir en un emotiu acte a l’Auditori la tasca que els cossos i forces de seguretat i els serveis d’emergència van realitzar per atendre i assistir les víctimes dels atemptats el 17 d’agost a les Rambles. L’acte es va aprovar en el ple amb el rebuig de la CUP, fet que l’alcaldessa, Ada Colau, va lamentar.

Va ser ella qui va presidir l’entrega de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament a la Guàrdia Urbana, al Centre d’Urgències i Emergències Socials, al servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona, als Mossos d’Esquadra i al Sistema d’Emergències Mèdiques.

Colau, visiblement emocionada, va assenyalar que “ningú podrà esborrar mai l’exemplar resposta cívica de tots els servidors públics” que estaven a les Rambles “aquella tarda terrible”, que va qualificar d’“herois”. A més a més, demà el Parlament atorgarà la Medalla d’Honor als Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Local de Cambrils i els serveis d’emergència.

D’altra banda, diversos membres de la cèl·lula terrorista que va atemptar a Catalunya van viatjar a França en almenys tres ocasions des del desembre del 2016, segons Le Figaro.

tracking